Een ooglidcorrectie is een mooie oplossing als u last heeft van hangende oogleden. Zeker als hangende oogleden storende klachten geven zoals hoofdpijn, vermoeide ogen, druk op de ogen of verminderd gezichtsvermogen. Ook bij klachten van meer esthetische aard, zoals een vermoeide blik zorgt een ooglidcorrectie voor een jongere uitstraling en een frisse blik. 
U kunt bij Natuurlijk Jong terecht voor een ooglidcorrectie van hoge kwaliteit en een scherpe prijs. De cosmetisch artsen van Natuurlijk Jong hebben inmiddels meer dan 10.000 ooglidcorrecties met hoge klanttevredenheid uitgevoerd.

Bij Natuurlijk Jong helpen wij u van uw klachten af door middel van de chirurgische ooglidcorrectie of door een correctie van de boven- of onderoogleden zonder snijden met de PlexR Soft Surgery techniek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u met onze artsen uw mogelijkheden en wensen bespreken.

Zo werken wij

Week

Gratis intake

Bespreek uw vragen en wensen met onze ervaren artsen. U kunt rekenen op een eerlijk advies passend bij uw mogelijkheden en medische situatie.

Gratis intake

Weken

Behandeling op maat

Onze artsen hebben duizenden cliënten behandeld, zijn BIG geregistreerd en gespecialiseerd als cosmetisch arts KNMG. Een natuurlijk resultaat is ons doel.

Weken

Persoonlijke nazorg

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Nazorg is een belangrijk deel van de behandeling. Daarom zijn we altijd bereikbaar en zetten we graag de puntjes op de i.

Bovenooglid-correctie

Een bovenooglidcorrectie is een operatieve ingreep waarbij de cosmetisch arts een teveel aan huid en zonodig onderhuids vetweefsel wegneemt van de bovenoogleden. De artsen van Natuurlijk Jong zijn gespecialiseerd in de verlengde ooglidcorrectie waarbij zonodig ook de plooi naast het ooglid wordt gelift. Het litteken valt dan weg in de lachlijntjes naast de ogen.

Ooglidcorrectie ervaringen en reviews

Ervaringen van onze cliënten en reviews geven een beeld van onze professionaliteit. U bent vast benieuwd hoe de ervaringen van anderen zijn alvorens u besluit tot een ingreep. 

Deze mensen gingen u voor

Bovenooglidcorrectie

"Na eigen twijfels of ik niet te jong zou zijn voor een ooglidcorrectie een afspraak gemaakt. Door alle mooie resultaten op de website en het kundige advies gekozen voor een ooglidcorrectie. De begeleiding is echt boven verwachting en de resultaten ook. Niemand die het ziet en alleen maar complimenten gehad. Echt een aanrader!"

Meer resultaten

Lees ook de verschillende ooglidcorrectie ervaringen op de onafhankelijke review sites  ZorgkaartNederland en Kliniekervaringen 

Behandeling ooglidcorrectie

In het intakegesprek bespreekt u uw wensen en de mogelijkheden met de cosmetisch arts. Voorafgaand aan de ingreep maken we foto’s en markeert de cosmetisch arts het teveel aan huid. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving van het ooglid. Wanneer de verdoving werkt haalt de arts voorzichtig de overtollige huid weg. Het sneetje komt in de plooi van de oogleden zodat het litteken niet zichtbaar is. Daarna sluiten we de huid met hechtingen en hechtpleisters. De operatie zelf duurt ongeveer 30 minuten. Na afloopt koelt u de ogen nog even en kunt u al snel de kliniek verlaten. De hechtpleisters en hechtingen worden in de kliniek na een week verwijderd. 

Resultaten ooglidcorrectie voor en na

Hieronder vindt u enkele voor- en na foto’s van cliënten van Natuurlijk Jong. De resultaten verschillen per persoon, iedere oogopslag is uniek. Daarom is het intakegesprek met de cosmetisch arts van belang.

Voor

Na

Voor

Na

Wilt u meer resultaten zien? Op deze pagina van de bovenooglidcorrectie vindt u meer voor-en-na foto’s.

Kosten ooglidcorrectie

De kosten voor een bovenooglidcorrectie van beide ogen bedragen €890,- dit is inclusief intake consult, operatie en nazorg. 

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een bovenooglidcorrectie wordt in enkele gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. In dat geval moet er wel sprake zijn van een medische indicatie.

Wie voeren de ooglidcorrecties uit?

SYLVIE DE JONG
BIG-nummer: 69047576101

Cosmetisch arts KNMG

Is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. “Het is waardevol hoe een relatief kleine en veilige ingreep een groots positief effect heeft op de uitstraling en dagelijkse ervaring van de cliënt”. Inmiddels heeft Sylvie jarenlange ervaring met het uitvoeren van bovenooglidcorrecties en diverse optimal-aging behandelingen. Daarmee heeft Sylvie reeds duizenden cliënten een frisse uitstraling teruggegeven.

ANNIKA DE JONG
BIG-nummer: 79908627201

Cosmetisch arts KNMG

Is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. "Ik streef ernaar om ieders schoonheid en positieve karakteristieken op te frissen voor een uitgerust en natuurlijk resultaat". Inmiddels heeft Annika jarenlange ervaring met het uitvoeren van bovenooglidcorrecties en diverse optimal-aging behandelingen. En heeft daarmee duizenden tevreden cliënten een frisse blik terug gegeven.

Herstel van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep, het lichaam heeft tijd nodig om daarvan te herstellen. Als na een week de hechtingen eruit zijn kunt u de eerste resultaten van de behandeling al zien. De huid rond de ogen kan wat strak aanvoelen. Ook kunt u kleine zwellingen en wat blauwverkleuring waarnemen. U kunt enkele weken last hebben van wat branderige ogen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend. In de eerste maanden na de ooglidcorrectie kan het behandelde gebied nog wat gezwollen en rood zijn. Na een aantal weken zal de huid strakker trekken en zult u het resultaat al goed kunnen zien. Het resultaat van een ooglidcorrectie, een open en frisse blik, is in het algemeen langdurig.

Om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen hebben wij het verloop van het herstel en een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Complicaties bij een ooglidcorrectie

Complicaties komen zelden voor bij een ooglidcorrectie. Er bestaat echter altijd een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Voornoemde complicaties zijn meestal eenvoudig te behandelen en te verhelpen. Een droog gevoel in de ogen is goed te behandelen met oogdruppels.

Tips voor na een ooglidcorrectie

  • De eerste 2 dagen volledige rust houden, daarna zijn lichte werkzaamheden weer mogelijk. De eerste week niet tillen en bukken. 
  • De wondjes dient u de gehele week droog te houden bij het douchen. Mochten de wondjes toch iets nat zijn, dan droog deppen.
  • Bij het slapen is ons advies de eerste week met een extra kussen te slapen en op de rug. Niet volledig plat liggen en hierbij ook niet op de wondjes gaan liggen.

Meer tips

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Ja, een bovenooglidcorrectie is medisch gezien een relatief eenvoudige chirurgische ingreep die valt binnen de behandelmogelijkheden van een bekwaam cosmetisch arts. In enkele gevallen kan de ooglidcorrectie beter door een plastisch chirurg of bijvoorbeeld oogarts worden uitgevoerd (bijvoorbeeld als verkorting van ooglidspier of weghalen van diep vet nodig is). Het is belangrijk dat de ingreep wordt uitgevoerd door een bevoegd en bekwaam arts. De Natuurlijk Jong artsen zijn KNMG erkend cosmetisch artsen en NVCG gecertificeerd. Daarnaast is voor een mooi resultaat met een kleine kans op complicaties een zeer belangrijke voorwaarde dat de arts veel ervaring heeft met het uitvoeren van ooglidcorrecties. De artsen van Natuurlijk Jong hebben zich gespecialiseerd in ooglidcorrecties en voeren deze ingreep zeer frequent uit (al jarenlang worden er ongeveer 80-100 ooglidcorrecties per maand uitgevoerd bij Natuurlijk Jong). Dit maakt dat u bij Natuurlijk Jong aan het juiste adres bent voor een veilige bovenooglidcorrectie met een natuurlijk resultaat.
Er zijn geen leeftijdsgrenzen om in aanmerking te komen voor een ooglidcorrectie. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie wordt beoordeeld of er sprake is van huidoverschot bij de bovenoogleden, en of er bijkomende factoren zijn zoals bijvoorbeeld spierzwakte. Klanten komen vaak met klachten als vermoeide ogen, hoofdpijn, of een zwaar gevoel. Andere redenen voor een ooglidcorrectie zijn een vermoeide blik, verlies van de natuurlijke arcadeboog, of het niet meer kunnen opmaken van de ogen door over vallende bovenoogleden.
In zeer uitzonderlijke gevallen wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u aanvullend verzekerd bent kunt u bij de zorgverzekeraar informeren naar de voorwaarden om in aanmerking te komen voor eventuele vergoeding van een ooglidcorrectie.
Van een behandeling aan uw bovenoogleden heeft u gemiddeld zo'n 5 tot 10 jaar plezier. Na een ooglidcorrectie heeft u een meer uitgeruste en frissere oogopslag, maar het verouderingsproces gaat wel gewoon door.
Na de behandeling zijn er meestal zwellingen zichtbaar rondom uw ogen. Ook kunnen er tijdelijk blauwe plekken ontstaan door een bloeduitstorting. Over het algemeen zijn deze symptomen na twee weken verdwenen.
De bovenooglidcorrectie van beide ogen € 890,- inclusief intake consult, operatie en nazorg.
Zolang er zwelling van het bovenste ooglid is kunt u geen lenzen dragen. Zodra u uw lenzen kunt indoen en verwijderen zonder aan het ooglid te hoeven trekken, mag u weer lenzen dragen.