Wat houdt de PlexR ooglidcorrectie behandeling in?

PlexR is een niet invasieve methode om het onderooglid te liften en mooi glad te trekken. Met PlexR maken we kleine brandgaatjes in de huid onder het oog. De wallen onder de ogen trekken hierdoor glad en er ontstaat een mooie lift. Het is een uiterst veilige techniek die zeer precies de overtollige huid bij de oogleden kan verminderen.

Gratis intake

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken met één van onze artsen.

Contact


Hoe werkt een ooglidcorrectie van de onderoogleden met PlexR?

De huid van de verslapte onderoogleden behandelen we met het PlexR apparaat. We sturen met een uiterst dun naaldje plasmaenergie door de huid van de onderoogleden. De huid wordt hierdoor verwarmd en trekt samen. De overtollige huid van de oogleden verdwijnt door de verhitting (sublimatie) en de diepere huidlagen wordt tegelijkertijd gestimuleerd om meer collageen aan te maken. Hierdoor verdikt de huid en verminderen de wallen onder de ogen. Dit effect is niet aanwezig bij een operatieve ingreep, waar alleen overtollige huid en vet verwijderd wordt. Daarnaast is een behandeling met PlexR een relatief kleine ingreep in tegenstelling tot een operatie van de onderoogleden.

Deze mensen gingen u voor

Plexr voor de onderoogleden

Resultaat na 7 maanden

Meer resultaten


De ooglidcorrectie in stappen

 • De arts reinigt de huid onder de ogen en brengt alvast een verdovende crème op de behandelplek(ken) aan. Dit om te zorgen dat de behandeling goed draaglijk is.
 • Uw gezondheid wordt nogmaals kort doorgenomen. Als de plaatselijke verdoving na het inwerken van de crème (15 á 30 minuten) werkt, start de arts met de behandeling.
 • Met de PlexR (ziet eruit als een pen) behandelt zij de huid en met name de kringen onder de ogen. Het apparaat maakt geen direct contact met de huid. De PlexR impulsen zijn niet volledig pijnloos, maar de behandeling is zeker draaglijk.
 • Afhankelijk van de huidconditie, omvang en aard van de klacht, duurt deze kleine ingreep gemiddeld tussen de 10 en 30 minuten.
 • De arts desinfecteert de huid nogmaals en brengt vervolgens een herstellende crème aan. Na het koelen mag u direct weer naar huis.
 • Er komen “korstjes” op de huid rondom de ogen. Deze vallen er tussen de 4 en 10 dagen vanzelf af ook treedt er een forse tijdelijke zwelling op in het behandelde gebied.
 • U krijgt van ons voor de eerste week een herstellende crème mee. Nadat de korstjes er af gevallen zijn zal een nieuwe roze huid tevoorschijn komen. Om de roodheid van de vernieuwde huid te camoufleren en de huid te beschermen tegen de zon, adviseren wij om de eerste 3 maanden een (camouflerende) crème te gebruiken met in ieder geval een beschermingsfactor 30.
 • Indien nodig komt u nog terug voor een vervolgbehandeling. Bij ongeveer 70% van de cliënten is 1 behandeling voldoende. Aan een vervolgbehandeling kunnen kosten verbonden zijn (tot 50% van de initiële behandeling). Uw arts kan u hierin van tevoren adviseren. Voor vragen na de behandeling mag u uiteraard contact met ons opnemen.

Herstel van een PlexR behandeling

Grote voordelen van de PlexR behandeling van de huid onder het oog zijn de relatief korte hersteltijd en het geringe aantal bijwerkingen. Globaal gezien houdt normaal herstel in:

 • De roodheid en/of zwelling van de huid onder de ogen duurt een paar dagen. Hoe intensiever en uitgebreider de PlexR behandeling, hoe meer roodheid en zwelling.
 • Ontstaan van ‘crusting’, een veelvoud van minuscule korstjes. Hoe intensiever de PlexR, hoe meer en dikker de korstjes.
 • U mag ze bedekken, na verloop van tijd, normaliter ongeveer vijf tot tien dagen verdwijnen ze.
 • De nieuwe huid is lichtroze van kleur en dient u goed te beschermen tegen UV-straling gedurende minimaal de eerste 2 maanden;
 • Ongeveer vier weken na de behandeling is de huid totaal vernieuwd. In de daaropvolgende maanden zal de huid steeds verder verbeteren in conditie.
 • Het optimale resultaat is zichtbaar na gemiddeld drie tot zes maanden.

Wie voeren deze behandeling uit?

SYLVIE DE JONG
BIG-nummer: 69047576101

Cosmetisch arts KNMG

Is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. “Het is waardevol hoe een relatief kleine en veilige ingreep een groots positief effect heeft op de uitstraling en dagelijkse ervaring van de cliënt”. Inmiddels heeft Sylvie jarenlange ervaring met het uitvoeren bovenooglidcorrecties en diverse optimal-aging behandelingen. Daarmee heeft Sylvie reeds duizenden cliënten een frisse uitstraling teruggegeven.

ANNIKA DE JONG
BIG-nummer: 79908627201

Cosmetisch arts KNMG

Is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. "Ik streef ernaar om ieders schoonheid en positieve karakteristieken op te frissen voor een uitgerust en natuurlijk resultaat". Inmiddels heeft Annika jarenlange ervaring met het uitvoeren van bovenooglidcorrecties en diverse optimal-aging behandelingen. En heeft daarmee duizenden tevreden cliënten een frisse blik terug gegeven.

Nazorg bij een ooglidcorrectie van de onderoogleden

Huid koelen na de behandeling

Na PlexR behandeling van de onderoogleden is het aan te raden om de behandelde oppervlaktes met een koelbril te koelen om zwelling tegen te gaan. Let op dat de koelelementen niet te koud of bevroren mogen zijn.
Reiniging en crème
Direct na de behandeling zal een verkoelende crème worden aangebracht. Reinigen doet u met een zeepvrije wasemulsie. Zachtjes deppen. Niet wrijven of schuren. Het is belangrijk dat de korstjes niet vroegtijdig verwijderd worden, maar spontaan afvallen. Dus niet peuteren, niet krabben, niet scrubben, etc. Als er restanten blijven zitten is dat niet erg. U krijgt na de behandeling een herstellende crème mee voor de eerste week.

Bescherming tegen UV-straling

Gedurende het herstel van de behandeling is het uiterst noodzakelijk de behandelde huid goed tegen UV-straling te beschermen zodat de nieuwe, jonge huid niet verbrandt of beschadigd raakt. Vermijd de zon en zonnebank zo veel mogelijk en gebruik daarnaast een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Dit om hyperpigmentatie te voorkomen.

Camouflage

De nieuwe huid rondom de ogen is lichtroze / rood van kleur. U mag deze huid camoufleren. Aangeraden wordt Lycogel Camouflage, een foundation op basis van mineralen en SPF 30. Deze crème mag zowel over de korstjes als later over de vernieuwde huid worden aangebracht. U kunt deze foundation bij ons in de kliniek aanschaffen. Voor meer informatie over de nazorg kunt u altijd contact met ons opnemen.


Mogelijke complicaties bij een PlexR behandeling


Omdat deze behandeling niet invasief is (niet in de huid dringt), is de kans op complicaties minimaal. In zeldzame gevallen is de zwelling erger en duurt het herstel langer dan normaal. Hyperpigmentatie kan optreden na deze behandeling, volg daarom altijd de instructies van de arts op qua nazorg en bescherming.
Voor een optimaal resultaat en om eventuele bijwerkingen van de PlexR te voorkomen, is enige nazorg vereist. Het is belangrijk dat u dit van tevoren goed doorleest, voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.