Met de onderstaande tips bevordert u het herstel van van het behandelde gebied na een ooglidcorrectie. Wij adviseren u om deze tips zo goed mogelijk op te volgen.

 • Mocht u onverhoopt thuis een BLOEDING krijgen door de pleisters heen: gaasje en koelbril op de wond leggen en 10 minuten afdrukken, zonodig herhalen totdat het bloeden gestopt is. U dient contact op te nemen met het spoednummer in de volgende gevallen; acute hevige pijn, plotse verandering van gezichtsvermogen, verandering van de oogbol, een bloeding die na 1,5 uur afdrukken nog niet is gestopt. Het SPOEDNUMMER is 06 20 36 26 02

 • DE EERSTE 2 DAGEN volledig rust houden, daarna zijn lichte werkzaamheden weer mogelijk. De 1e week niet tillen en bukken. Houdt er rekening mee dat u er gehavend uit kunt zien.

 • Na de operatie gaat u de EERSTE 3 UUR INTENSIEF KOELEN (kwartier koelen, kwartier niet koelen), daarna op gevoel koelen. Zorg dat er de eerste dag iemand aanwezig is om de koeling aan te dragen en stand-by staat. Let op: Altijd een gaasje tussen de huid en de koelbril. Blijf wakker tot aan de avond om te controleren of er geen nabloeding optreedt.

 • Bij PIJN mag u maximaal 3 maals daags 1000mg paracetamol innemen. Geen andere pijnstillers zoals Naproxen, Ibuprofen of Aleve innemen de week voor en na de ingreep. Dit in verband met verhoogde kans op bloedingen. Bij twijfel overleggen met de arts.

 • De wondjes dient u de gehele week droog te houden bij het DOUCHEN. Mochten de wondjes toch iets nat zijn, dan droog deppen. Laat de pleisters tot de wondcontrole zitten. Dit is ongeveer 1 week later. Bij loslaten van de pleisters of bij jeuk de pleisters en de hechtdraadjes niet wegknippen of vervangen. Bij jeuk wil koelen nog wel eens verlichting bieden.

 • Bij het SLAPEN is ons advies de eerste week met een extra kussen te slapen en op de rug. Niet volledig plat liggen en hierbij ook niet op de wondjes gaan liggen. Een nekkussen kan hierbij helpen. Daarnaast is het sterk aan te raden met bescherming op de ogen te slapen. Denk hierbij aan een slaapmasker of zonnebril.

 • 1 week voor en 1 week na de ingreep gelieve geen ALCOHOL te nuttigen in verband met verhoogd risico op nabloedingen en zwellingen. Daarnaast heeft ROKEN een negatieve invloed op de wondgenezing en littekenvorming.

 • De eerste week na de ooglidcorrectie mag u nog geen LENZEN dragen. Zodra de zwelling is weggetrokken en u uw lenzen kunt indoen en verwijderen zonder aan het bovenste ooglid te trekken, kunt u uw lenzen weer dragen.

 • U mag 3 weken niet SPORTEN, tuinieren of zware fysieke activiteiten uitvoeren. Zwemmen, massage, saunabezoek of een gezichtbehandeling vallen hier ook onder. Rustig wandelen kan weer vanaf de 3e dag na de ingreep.

 • 1 week na het verwijderen van de hechtingen adviseren wij het LITTEKEN te behandelen met een medische littekencrème.

 • De eerste weken na de ooglidcorrectie de littekens goed beschermen tegen de ZON. Gebruik hiervoor een zonnebril en daarnaast het eerste jaar een SPF 30/50 geschikt voor littekens in het gebied rondom de ogen. Dit om pigmentvorming en verkleuring van het litteken te voorkomen.

 • MAKE-UP op de oogleden is de eerste weken af te raden. Dit mag weer gedragen worden als alle korstjes en zwellingen verdwenen zijn. Bij reinigen van de oogleden mag hierbij geen druk of wrijving onstaan. Mocht er een blauwe plek onder de ogen ontstaan, mag deze wel gecamoufleerd worden.