Waarom er geen ideale leeftijd bestaat voor een ooglidcorrectie en ook jonge mensen er baat bij kunnen hebben.

'Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie?', is een vraag die wij regelmatig krijgen. Veel mensen denken dat een ooglidcorrectie enkel geschikt is voor mensen op leeftijd, maar niks is minder waar. In principe kan iedereen een ooglidcorrectie ondergaan. Sterker nog: ook jonge mensen kunnen baat hebben bij een ooglidcorrectie. Hoe dat zit en wanneer het juiste moment is om een ooglidcorrectie te ondergaan, leest u in dit blog.

Ooglidcorrectie en leeftijd

De wettelijke leeftijdsgrens voor plastische ingrepen is 18 jaar. Bij Natuurlijk Jong houden we een minimale leeftijd van 21 jaar of ouder aan. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan zijn 30 jaar of ouder, maar dat betekent niet dat jonge mensen nooit een ooglidcorrectie ondergaan.

In onze kliniek ontvangen we regelmatig mensen die jonger zijn dan 30 jaar, maar wel degelijk last hebben van hangende oogleden of een vermoeide blik en daar vanaf willen door het ondergaan van een ooglidcorrectie. Uiteraard is het aan u om te bepalen of u een ooglidcorrectie wil ondergaan en zo ja, wanneer.

 

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

Jonge mensen en een ooglidcorrectie 

Hangende oogleden of wallen zijn erfelijk overdraagbaar waardoor het goed kan zijn dat ook mensen op jonge leeftijd al last hebben van een vermoeide blik of hangende oogleden. Hangende oogleden kunnen zorgen voor hoofdpijn of een zwaar gevoel en dat is vervelend. Vandaar dat ook jonge mensen – die af willen van hun vermoeide blik of klachten – baat hebben bij een ooglidcorrectie. Met het ondergaan van een ooglidcorrectie zal uw vermoeide blik, maar ook klachten als vermoeide ogen, hoofdpijn en een zwaar gevoel worden verholpen en plaatsmaken voor een frissere oogopslag.

Wanneer is het juiste moment? 

Om te bepalen of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie en wanneer dat het juiste moment is, is het van belang om te bepalen of er sprake is van huidoverschot bij de bovenoogleden en of er bijkomende factoren zijn zoals bijvoorbeeld spierafwijkingen. Vandaar ook dat we bij Natuurlijk Jong altijd eerst een vrijblijvend gesprek hebben met onze cliënten waarin uw unieke oogopslag centraal staat en we een passend en eerlijk advies kunnen geven.

Een ooglidcorrectie is zelden een puur cosmetische ingreep. De meeste mensen hebben in bepaalde mate last van (lichamelijke) klachten zoals hoofdpijn, vermoeide ogen, nekklachten, tranende ogen, irritatie van de huidplooi of een vermoeid uiterlijk dat niet past bij het innerlijk.

Het resultaat 

Mocht u besluiten om – op basis van een medische reden of cosmetische reden - een ooglidcorrectie te ondergaan, dan is het resultaat een open en frisse blik waar u jarenlang plezier van heeft. In principe is het resultaat van een ooglidcorrectie zo’n 10 tot 15 jaar zichtbaar. Hoe dat kan? Een ooglidcorrectie zorgt wel degelijk voor een unieke oogopslag, maar door het natuurlijke verouderingsproces kunnen uw oogleden na loop van tijd weer wat gaan hangen.

Bekijk hier onze resultaten

Herhaling ingreep 

Overweeg je om een ooglidcorrectie uit te voeren, maar ben je nog jong? Dan is het goed om te weten dat - wanneer je op jonge leeftijd een ooglidcorrectie ondergaat - de ingreep herhaald kan worden. Bij een tweede ooglidcorrectie wordt het oude litteken verwijderd en valt het nieuwe litteken weer mooi in de omslagplooi van je oog. Uiteraard is bij herhaling van een ingreep voorzichtigheid extra van belang.

Ervaringsverhaal

Onlangs verwelkomden wij een jonge vrouw in onze kliniek die lang twijfelde of ze niet te jong zou zijn voor een ooglidcorrectie. Na een vrijblijvend gesprek waarin we haar klachten en wensen bespraken, besloot ze ervoor te gaan. Een aantal weken na het ondergaan van de ooglidcorrectie, deelde ze het volgende bericht met ons: ‘Na eigen twijfels of ik niet te jong zou zijn voor een ooglidcorrectie een afspraak gemaakt. Door alle mooie resultaten op de website en het kundige advies gekozen voor een ooglidcorrectie. De begeleiding is echt boven verwachting en de resultaten ook. Niemand die het ziet en alleen maar complimenten gehad. Echt een aanrader!’

Bent u benieuwd naar nog meer ervaringsverhalen en voor-en nafoto’s? Raadpleeg dan deze pagina.

 

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

Natuurlijk Jong 

Mocht u – ongeacht uw leeftijd – een ooglidcorrectie overwegen, dan verwelkomen wij u graag in onze kliniek. U kunt rekenen op veilige zorg door ons gespecialiseerde team. Onze BIG-geregistreerde cosmetische artsen werken aan de hand van de BOOG™ methode, die zij na jarenlange ervaring ontwikkelden.

Met de BOOG™ methode kunnen onze cosmetische artsen streven naar een natuurlijk resultaat dat vanzelfsprekend oogt. Op basis van een op maat gemaakte behandeling – waarin we zowel chirurgische als niet-chirurgische technieken toepassen – herstellen we uw unieke oogopslag zodat uw medische klachten verdwijnen en u onze kliniek uitloopt met een frisse blik.

Meer weten over de BOOG™ methode? Lees dan hier verder.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bij Natuurlijk Jong bespreken we graag al uw wensen in een vrijblijvend gesprek. Onze ervaren cosmetische artsen staan voor u klaar om een passend en eerlijk advies te geven waarin uw unieke oogopslag centraal staat. We kijken uit naar uw komst!

 Plan hier een gratis en vrijvlijvend intakegesprek

Meer lezen? Waarom een ooglidcorrectie in de zomer zeker mogelijk is