Botulinetoxine injecties helpen om ongewenste rimpels in het gezicht tijdelijk te verzachten of te laten verdwijnen. Botulinetoxine is een uit de natuur verkregen eiwit dat de zogenaamde rimpel spiertjes kan laten ontspannen. Het resultaat is dan een strakkere, gladdere huid.

Gratis intake

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken met één van onze artsen.

Contact


Sommige rimpels worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen zoals bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. Bovendien kan veelvuldige, vaak onbewuste, spieractiviteit van voornamelijk de fronsspieren hoofdpijnklachten geven. 

Doel van een behandeling met botulinetoxine A is om deze spieren te ontspannen zodat bestaande rimpels verminderen en wordt voorkomen dat nieuwe rimpels kunnen ontstaan. Bovendien kunnen de hoofdpijnklachten ook verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. 

Botulinetoxine Type A is een gezuiverd eiwit dat al meer dan 20 jaar veilig wordt toegepast in de (cosmetische) geneeskunde. Botuline-A blijkt een zeer veilig middel te zijn zonder bijwerkingen op de lange termijn. Botulinetoxine is verkrijgbaar onder verschillende merknamen, o.a. Bocouture, Dysport, Botox en Azzalure.

Zo werken wij

Week

Gratis intake

Bespreek uw vragen en wensen met onze ervaren artsen. U kunt rekenen op een eerlijk advies passend bij uw mogelijkheden en medische situatie.

Weken

Behandeling op maat

Onze artsen hebben duizenden cliënten behandeld, zijn BIG geregistreerd en gespecialiseerd als cosmetisch arts KNMG. Een natuurlijk resultaat is ons doel.

Weken

Persoonlijke nazorg

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Nazorg is een belangrijk deel van de behandeling. Daarom zijn we altijd bereikbaar en zetten we graag de puntjes op de i.

 

Botuline toxine behandeling

Vooraf neemt de arts de behandeling met u door. Als u comfortabel heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw arts de vloeistof injecteren in de betreffende spiertjes in het gezicht. De injecties zijn goed te verdragen; ze voelen aan als speldenprikjes. Een verdoving is niet noodzakelijk. Rondom de inspuitingen kan er ter plekke wat roodheid en een zwelling ontstaan. Soms kan er een kleine bloeduitstorting ontstaan. Deze verschijnselen trekken zeer snel weg en de volgende dag bent u weer toonbaar. U kunt na de ingreep dan ook meteen naar huis.

Deze mensen gingen u voor

Kraaienpootjes met botuline

Resultaat na 1 behandeling met botuline

Bekijk reviews

Effect botulinetoxine behandeling

Het effect van botulinetoxine is meestal binnen 4-14 dagen zichtbaar en houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan. Na tijdige herhaling van de behandeling kan het effect langer aanhouden. 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken met één van onze artsen.

Onze cosmetisch artsen KNMG

ANNIKA DE JONG
BIG-nummer: 79908627201

Cosmetisch arts KNMG

Annika is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. "Het leven is te kort om veel tijd aan uiterlijk te besteden. Maar een fris spiegelbeeld helpt zeker om lekker in je vel te zitten. Rimpels horen bij het ouder worden, maar een stralende huid en een open blik kan iedereen met een beetje hulp behouden". Inmiddels heeft Annika jarenlange ervaring met het uitvoeren van verschillende chirurgische en niet-chirurgische behandelingen rondom de ogen.

Profiel

SYLVIE DE JONG
BIG-nummer: 69047576101

Cosmetisch arts KNMG

Sylvie is KNMG-erkend cosmetisch arts en NVCG-gecertificeerd. Met haar jarenlange ervaring in het uitvoeren van diverse soorten ooglidcorrecties heeft ze al duizenden cliënten een frisse uitstraling gegeven. “Het is waardevol om te ervaren hoe een relatief kleine en veilige ingreep een groots positief effect heeft op de uitstraling en dagelijkse ervaring van de cliënt.”

Profiel

 

Botuline behandeling: ervaringen en reviews

Ervaringen van onze cliënten en reviews geven een beeld van onze professionaliteit. U bent vast benieuwd hoe de ervaringen van anderen zijn alvorens u besluit tot een ingreep. 

Waarom een botulinetoxine behandeling?

Botulinetoxine kan onder andere ingezet worden als oplossing bij de volgende problemen:

 • Frons- en voorhoofdsrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Tandvlees lach oftewel ‘gummy smile’
 • Tandenknarsen
 • Migraine, spanningshoofdpijn
 • Overmatig transpireren

Kosten 

De kosten voor een behandeling met botulinetoxine zijn afhankelijk van het aantal behandelde zones:

 • 1e regio (frons, voorhoofd of kraaienpootjes)                 €175
 • 2e regio (frons, voorhoofd of kraaienpootjes)              + €150
 • 3e regio (frons, voorhoofd of kraaienpootjes)              + €125

 • Wenkbrauwlift 
  • €125

 • Tandenknarsen:
  • €325

 • Gummy Smile
  • €125
 • Migraine, spanningshoofdpijn:
  • Vanaf €325

 • Overmatig transpireren (de oksels):
  • €550

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Enkele huidtherapeutische behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basisverzekering of aanvullende zorgverzekering kunt u een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed krijgen. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en de eventueel daaraan verbonden voorwaarden.

Hersteltijd van een botulinetoxine behandeling

De botulinetoxine behandeling bestaat uit enkele oppervlakkige injecties. Er kan een lichte zwelling optreden bij de plekken van de injecties. Ook kan soms een blauw plekje ontstaan. Dit herstelt vanzelf binnen enkele dagen.

Nazorg botulinetoxine behandeling

 • Wrijf of masseer het behandelde gebied niet. Ontstane vlekjes of bultjes zullen verdwijnen.
 • Vermijd het gebruik van make-up tot minstens 4 uur na de behandeling.
 • Onderneem geen lichamelijk inspannende activiteiten tot minstens 6 uur na de behandeling.
 • Drink geen alcoholische drank tot 6 uur na de behandeling. 
 • Ga niet liggen tot 4 uur na de behandeling.
 • Neem geen gezichtsbehandeling tot 24 uur na de behandeling.
 • Vermijd laserbehandelingen (denk aan couperose, ontharen, IPL, etc.) de eerste 3 maanden na de behandeling. Daarna in overleg met uw behandelaar.
 • Als u enige vragen of zorgen heeft met betrekking tot uw behandeling kunt u contact opnemen met 0229 - 743105. (Of buiten werktijd met de medische spoedlijn 06 - 2036 2602).

Complicaties bij een botulinetoxine behandeling

De behandeling met botuline is snel, nauwelijks pijnlijk en zeer veilig. Elke behandeling kent risico’s, de arts zal dit met u bespreken tijdens de intake.

Veelgestelde vragen

Botulinetoxine is een natuurlijk eiwit van de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het spieren tijdelijk kan ontspannen. Botuline wordt voornamelijk gebruikt voor rimpels in het voorhoofd en rond de ogen, zoals de fronsrimpel en kraaienpootjes.
Rimpels ontstaan door het veelvuldig aanspannen van de gezichtsspieren. Wanneer deze spieren door het botulinetoxine tijdelijk ontspannen, worden rimpels minder diep (85 tot 95%) en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.
Het effect van een botuline behandeling is meestal binnen 4-14 dagen zichtbaar en houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan. Na tijdige herhaling van de behandeling kan het effect langer aanhouden.
Botox is een beschermde merknaam voor een preparaat van de firma Allergan Inc op basis van botulinetoxine. In de praktijk heeft deze merknaam de oorspronkelijke naam van de werkzame stof verdrongen en gebruiken veel mensen de term botox. Dit is vergelijkbaar met Aspirine, de ingeburgerde term voor een pijnstiller op basis van acetylsalicylzuur. Botulinetoxine wordt ook door andere producenten geleverd onder andere merknamen. De werkzame stof in de verschillende preparaten is dezelfde, namelijk botulinetoxine type A.
Botulinetoxine is alleen giftig als je een grote hoeveelheid van de stof in één keer in je lichaam krijgt. De hoeveelheid botulinetoxine die we voor de behandeling van rimpels gebruiken is zo laag dat het absoluut niet giftig is en volkomen veilig toegepast kan worden.