De PlexR behandeling behoort tot de nieuwste generatie huidbehandelingen zonder snijden of injecties, waarbij langdurige resultaten kunnen worden bereikt. De PlexR wordt ingezet bij veel verschillende indicaties zoals ooglidcorrecties en rimpelbehandelingen. De PlexR is een zeer goed alternatief als u liever niet kiest voor fillers of chirurgische behandelingen. Daarnaast kan de PlexR ook worden ingezet als aanvulling op andere huidverbeterende behandelingen.

Zo werken wij

Week

Gratis intake

Bespreek uw vragen en wensen met onze ervaren artsen. U kunt rekenen op een eerlijk advies passend bij uw mogelijkheden en medische situatie.

Gratis intake

Weken

Behandeling op maat

Onze artsen hebben duizenden cliënten behandeld, zijn BIG geregistreerd en gespecialiseerd als cosmetisch arts KNMG. Een natuurlijk resultaat is ons doel.

Weken

Persoonlijke nazorg

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Nazorg is een belangrijk deel van de behandeling. Daarom zijn we altijd bereikbaar en zetten we graag de puntjes op de i.

PlexR behandeling

PlexR soft surgery is ontwikkeld in Italië en nu ook beschikbaar in Nederland. Onze artsen zijn speciaal getraind voor het gebruik van het innovatieve PlexR-apparaat. Ons apparaat is voorzien van de allernieuwste, verbeterde technologie. Hiermee bieden we u één van de meest innovatieve, effectieve en veilige medische methodes voor niet-invasieve medische/cosmetische behandelingen. 

Plexr onderoogleden

Brigitte

“Top ervaring, erg vriendelijk. Resultaten erg goed.” | 16-05-2024 |

Saskia

"Fantastisch resultaat, heel blij mee!" | 03-05-2024 |

Het PlexR-apparaat maakt een straaltje geladen moleculen, het zogenaamde plasma. Het straaltje plasma verdampt het bovenste laagje huid tijdens de behandeling. Door de verdamping van de opperhuid trekken huidvezels samen en ontstaat een strakkere huid. 

Hoe ziet de PlexR behandeling er uit • De arts / cosmedisch assistente reinigt uw huid en brengt alvast de verdovende crème op de behandelplek(ken) aan. Dit om te zorgen dat de behandeling goed draaglijk is; u bent ± 15 minuten voor het afgesproken tijdstip aanwezig;
 • Uw gezondheid wordt nogmaals kort doorgenomen. Na het inwerken van de crème (15 á 20 minuten) start de arts met de behandeling;
 • Met de PlexR (ziet eruit als een pen) behandelt zij de huid. Het apparaat maakt geen direct contact met de huid. De PlexR impulsen zijn niet volledig pijnloos, maar de behandeling is zeker draaglijk;
 • Afhankelijk van de huidconditie, omvang en aard van de klacht, duurt de behandeling gemiddeld tussen de 10 en 30 minuten;
 • De arts desinfecteert de huid nogmaals en vervolgens wordt er een herstellende crème aangebracht. U mag direct weer naar huis;
 • Er komen “korstjes” op de huid. Deze vallen er tussen de 4 en 10 dagen vanzelf af;
 • U krijgt van ons voor de eerste week een herstellende crème mee. Nadat de korstjes er af gevallen zijn zal een nieuwe roze huid tevoorschijn komen. Om de roodheid van de vernieuwde huid te camoufleren en de huid te beschermen tegen de zon, adviseren wij om de eerste 3 maanden een (camouflerende) crème te gebruiken met in ieder geval een beschermingsfactor 30.

Indien nodig komt u nog terug voor een vervolgbehandeling. Bij ongeveer 70% van de cliënten is 1 behandeling voldoende. Aan een vervolgbehandeling kunnen kosten verbonden zijn (tot 50% van de initiële behandeling). Uw arts kan u hierin van tevoren adviseren. Voor vragen na de behandeling mag u uiteraard contact met ons opnemen.

Onze cosmetisch artsen KNMG

ANNIKA DE JONG
BIG-nummer: 79908627201

Cosmetisch arts KNMG

Annika is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. "Het leven is te kort om veel tijd aan uiterlijk te besteden. Maar een fris spiegelbeeld helpt zeker om lekker in je vel te zitten. Rimpels horen bij het ouder worden, maar een stralende huid en een open blik kan iedereen met een beetje hulp behouden". Inmiddels heeft Annika jarenlange ervaring met het uitvoeren van verschillende chirurgische en niet-chirurgische behandelingen rondom de ogen.

Profiel

SYLVIE DE JONG
BIG-nummer: 69047576101

Cosmetisch arts KNMG

Sylvie is KNMG-erkend cosmetisch arts en NVCG-gecertificeerd. Met haar jarenlange ervaring in het uitvoeren van diverse soorten ooglidcorrecties heeft ze al duizenden cliënten een frisse uitstraling gegeven. “Het is waardevol om te ervaren hoe een relatief kleine en veilige ingreep een groots positief effect heeft op de uitstraling en dagelijkse ervaring van de cliënt.”

Profiel

Effect van de PlexR soft surgery

Het effect van de PlexR behandeling is bewezen. Door de innovatieve werking verdampt de bovenste huidlaag plaatselijk en treedt een krimpeffect van de huid op. Daarnaast heeft de behandeling een tweede lange termijn voordeel; een PlexR ingreep geeft ook een bio-stimulatie in de diepere huidlagen. Dit zorgt voor aanmaak van collageen en elastinevezels en maakt uw huid sterker en jonger.

Wat betekent dit voor u? Een laagdrempelige en effectieve manier om overtollige huid en huidveroudering aan te pakken. En dat zonder bloed, snijden, injecties of hechtingen. De bovenste huidlaag verdampt als het ware plaatselijk, waardoor er een krimpeffect van de huid optreedt. Het resultaat is een strakkere, jongere huid.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken met één van onze artsen.

Gratis intake

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken met één van onze artsen.

Contact

Waarom een PlexR Soft Surgery behandeling?

Wij gebruiken de PlexR behandeling voor:

 • Bovenoogleden liften als alternatief voor de chirurgische ooglidcorrectie. PlexR is vooral een goede manier om een frissere blik te verkrijgen, wanneer sprake is van een klein huidoverschot, of als touch-up na een ooglidcorrectie. Wij adviseren u hierover in een persoonlijk gesprek;
 • Onderoogleden verstrakken/wallen, als alternatief voor een operatie, dus zonder litteken. PlexR is een minder ingrijpende en minder risicovolle oplossing dan een chirurgische onder ooglidcorrectie. Bovendien heeft de PlexR een huidverbeterend effect waarbij collageen en elastine in de huid toeneemt;
 • Rokerslijntjes verminderen, als alternatief voor fillers;
 • Verwijderen van pigmentvlekken of xanthelasma is laagdrempelig en veilig met de PlexR.

Kosten 

De kosten voor een PlexR behandeling zijn afhankelijk van het aantal en de te behandelen zones van de huid. Voor details zie onze pagina met prijzen

Herstel van een PlexR behandeling

Grote voordelen van de PlexR zijn de korte hersteltijd en het geringe aantal bijwerkingen. Uiteraard hangt het herstel ook samen met het type behandeling (oogleden, rimpeltjes), maar globaal gezien houdt normaal herstel in:

 • Roodheid en/of zwelling gedurende een paar dagen. Hoe intensiever en uitgebreider de PlexR behandeling, hoe meer roodheid en zwelling;
 • Ontstaan van ‘crusting’, een veelvoud van minuscule korstjes. Hoe intensiever de PlexR, hoe meer en dikker de korstjes. U mag ze bedekken, na ongeveer vijf tot tien dagen verdwijnen ze;
 • De nieuwe huid is lichtroze van kleur en dient u goed te beschermen tegen Uv-straling gedurende minimaal de eerste 2 maanden;
 • Na ongeveer vier weken is de huid totaal vernieuwd. In de daaropvolgende maanden zal de huid steeds verder verbeteren in conditie. Het optimale resultaat is zichtbaar na gemiddeld drie tot zes maanden.

Nazorg PlexR behandeling

 • Huid koelen na de behandeling
  Na PlexR behandeling van de boven- of onderoogleden is het aan te raden om de behandelde oppervlaktes met een koelbril of bevroren erwtjes te koelen, om zwelling tegen te gaan. Let op dat de koelelementen niet te koud of bevroren mogen zijn. 
 • Reiniging en crème
  Direct na de behandeling zal een verkoelende crème worden aangebracht. Reinigen doet u met een zeepvrije wasemulsie. Zachtjes deppen. Niet wrijven of schuren. Het is belangrijk dat de korstjes niet vroegtijdig verwijderd worden, maar spontaan afvallen. Dus niet peuteren, niet krabben, niet scrubben, etc. Als er restanten blijven zitten is dat niet erg. U krijgt na de behandeling een herstellende crème mee voor de eerste week.
 • Bescherming tegen UV-straling
  Gedurende het herstel van de behandeling is het uiterst noodzakelijk de behandelde huid goed tegen UV-straling te beschermen zodat de nieuwe, jonge huid niet verbrandt of beschadigd raakt. Vermijd de zon en zonnebank zo veel mogelijk en gebruik daarnaast een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Dit om hyperpigmentatie te voorkomen.
 • Camouflage
  De nieuwe huid is lichtroze / rood van kleur. U mag deze huid camoufleren. Aangeraden wordt Lycogel Camouflage, een foundation op basis van mineralen en SPF 30. Deze crème mag zowel over de korstjes als later over de vernieuwde huid worden aangebracht.
 • Voor meer informatie over de nazorg kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mogelijke complicaties bij een PlexR behandeling

Omdat deze behandeling niet invasief is (niet in de huid dringt), is de kans op complicaties minimaal. In zeldzame gevallen is de zwelling erger en duurt deze langer dan normaal. Hyperpigmentatie kan optreden na deze behandeling, volg daarom altijd de instructies van de arts op qua nazorg en bescherming.

Voor een optimaal resultaat en om eventuele bijwerkingen van de PlexR te voorkomen, is enige nazorg vereist. Het is belangrijk dat u dit van tevoren goed doorleest, voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.

Veelgestelde vragen

Met een Plexr behandeling behandelen wij de huid met een boog geladen plasma. Zonder direct contact met de huid verdampen we nauwkeurig de bovenste laag van de huid. Dit zorgt voor een strakkere en jonger uitziende huid.
Met PlexR verdampen we de bovenste huidlaag plaatselijk en treedt een krimpeffect van de huid op. De behandeling zorgt ook voor bio-stimulatie in de diepere huidlagen. Dit zorgt voor aanmaak van collageen en elastinevezels en maakt uw huid sterker en jonger.
De nazorg bij een PlexR behandeling bestaat uit drie delen: Het koelen van de behandelde huid met een koelbril, of bijvoorbeeld bevroren erwtjes. Het behandelen van de huid met een foundation (bij zonnig weer) of een verkoelende crème. Reinig de huid ‘s avonds licht door deppen met een zeepvrije wasemulsie. Bescherm de behandelde huid met een foundation met minimale SPF beschermingsfactor 30 tegen UV-straling en vermijd blootstelling aan de zon gedurende de eerste zes weken.
U beschermt de huid na een PlexR behandeling met een vloeibare foundation op basis van mineralen en met een minimale SPF beschermingsfactor 30, bijvoorbeeld Lycogel Camouflage. Gebruik daarnaast een zonnebrandcrème met minimaal factor 30.
Het effect van een PlexR behandeling is net zo langdurig als na een chirurgische ingreep. De resultaten van Plexr zijn meestal direct zichtbaar, het effect wordt in de loop van weken alleen maar mooier.