Veel mensen hebben last van ontsierende kleine bloedvaatjes in het gelaat: couperose of teleangiëctasieën genoemd. Meestal komen deze verwijde haarvaatjes voor zonder onderliggende ziekte en zijn volledig onschuldig. De uitgezette vaatjes kunnen roodheid in het gelaat geven, bijvoorbeeld rond de neus of op de wangen. Veel mensen ervaren dit als storend wat een onzeker gevoel kan geven en camoufleren hierdoor de rode huid dagelijks. Er zijn diverse behandelmethodes om teleangiëctasieën te behandelen.

In veel toonaangevende klinieken over de hele wereld worden mensen met ontsierende bloedvaatjes veilig en zeer succesvol behandeld met de Thermavein. Ook bij Kliniek NJ kunt u terecht voor een behandeling met de innovatieve Thermavein.

Thermavein behandeling: Hoe werkt het?

De thermavein werkt als volgt: een zeer dun pennetje drukt precies op de huid waar het vaatje zichtbaar is. Hierdoor wordt het uitgezette vaatje dichtgedrukt en geleegd. Er wordt een korte puls van 4 Mhz gegeven. Door de warmte die ontstaat vallen de wanden van het vaatje blijvend samen. Hierdoor is het vaatje direct niet meer zichtbaar en kan het worden opgeruimd door het lichaam.

De behandeling wordt over het algemeen als licht tot zeer licht pijnlijk ervaren. De behandeling duurt, afhankelijk van de uitgebreidheid, gemiddeld 20 minuten.

Zo werken wij

Week

Gratis intake

Bespreek uw vragen en wensen met onze ervaren artsen. U kunt rekenen op een eerlijk advies passend bij uw mogelijkheden en medische situatie.

Gratis intake

Weken

Behandeling op maat

Onze artsen hebben duizenden cliënten behandeld, zijn BIG geregistreerd en gespecialiseerd als cosmetisch arts KNMG. Een natuurlijk resultaat is ons doel.

Weken

Persoonlijke nazorg

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Nazorg is een belangrijk deel van de behandeling. Daarom zijn we altijd bereikbaar en zetten we graag de puntjes op de i.

Thermavein behandeling: veiligheid en effectiviteit

De thermavein is klinisch bewezen effectief en veilig. Een behandeld vaatje is direct niet meer zichtbaar en in de meeste gevallen is één behandeling voldoende. Bij aanwezigheid van veel vaatjes kan het nodig zijn om de behandeling op te delen in een aantal sessies, omdat de huid tijdens de behandeling wat rood kan worden en de vaatjes daardoor minder zichtbaar zijn.

Een belangrijk verschil met andere behandelmethodes zoals laser en gewone coagulatie (met een hogere hoeveelheid stroom) is dat een zeer lage energie op de huid wordt gebruikt, waardoor de omliggende huid en het bloed niet worden mee behandeld. Hierdoor is bij de Thermavein het risico op huidschade minimaal en komen pigmentatieproblemen zeer zelden voor.

Waarom een Thermavein behandeling?

Wij gebruiken de Thermavein behandeling voor het verwijderen van ontsierende bloedvaatjes in het gezicht, met name op de wangen en/of neus.

Intake 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken met een van onze artsen.

Contact

Kosten 

De kosten voor een Thermavein behandeling zijn afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Light vanaf € 75,- Medium vanaf € 150,- en Intense vanaf € 300,-. 

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Enkele huidtherapeutische behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering kunt u een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed krijgen. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en de eventueel daaraan verbonden voorwaarden.

Herstel van een Thermavein behandeling

Behandeling met Thermavein heeft een korte hersteltijd. De haarvaatjes zijn direct niet meer zichtbaar en meestal treedt alleen roodheid en lichte zwelling op van de behandelde huid. Dit kan enkele dagen aanhouden. Bij een gevoelige huid kan de hersteltijd wat langer aanhouden. In enkele gevallen kan onschuldige oppervlakkige korstvorming optreden.

Nazorg Thermavein behandeling

Direct na de behandeling wordt een kalmerende en herstellende crème aangebracht. Eventuele roodheid mag direct worden gecamoufleerd. Als de roodheid is verdwenen kan de huid weer worden blootgesteld aan de zon. Na 6 weken zal de behandelend arts of cosmedisch behandelaar een nacontrole uitvoeren.

Meer weten over deze behandeling? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kosteloos, persoonlijk adviesgesprek met één van onze artsen of onze cosmedisch behandelaar.

Mogelijke complicaties bij een Thermavein behandeling

De ThermaVein is een zeer veilige behandeling. De behandeling kan het gehele jaar door uitgevoerd worden. De kans op verbranding van de huid is zeer klein en de hersteltijd is kort.

Veelgestelde vragen

Een Thermavein behandeling dient om ontsierende bloedvaatjes in de huid te verwijderen. Met een zeer dun pennetje wordt een korte puls van 4 Mhz afgegeven op het bloedvaatje. Door de vrijgekomen warmte stollen de eiwitten in de wanden van het vaatje en is het vaatje afgesloten. Hierdoor is het vaatje direct niet meer zichtbaar en kan het worden opgeruimd door het lichaam.
De Thermavein behandeling is geschikt voor het verwijderen van ontsierende bloedvaatjes in de huid. De bloedvaatjes worden door een korte warmtepuls afgesloten en direct niet meer zichtbaar. De huid ruimt het afgesloten bloedvaatje op. De behandeling is snel, effectief en nauwelijks pijnlijk.
Thermavein is geschikt voor iedereen die last heeft van ontsierende bloedvaatjes in het gezicht of elders op het lichaam. Thermavein werkt goed bij couperose, spider naevus (spinnetje) en cherry angioom (kersenwrat).
De Thermavein behandeling wordt over het algemeen als licht tot zeer licht pijnlijk ervaren.
De behandeling duurt, afhankelijk van de uitgebreidheid, gemiddeld 20 minuten.
Direct na de behandeling wordt een kalmerende en herstellende crème aangebracht. Eventuele roodheid mag direct worden gecamoufleerd. Als de roodheid is verdwenen kan de huid weer worden blootgesteld aan de zon. Na 6 weken zal de behandelend arts of cosmedisch behandelaar een nacontrole uitvoeren.
Zodra de vaatjes met Thermavein behandeld zijn komen deze niet meer terug. Maar als u aanleg heeft voor oppervlakkige bloedvaatjes in de huid kunnen zich nieuwe vaatjes ontwikkelen. Ook externe factoren zoals zonlicht, voeding en warmte kunnen vaatjes op den duur weer laten ontstaan. Deze kunt u desgewenst weer laten behandelen met de Thermavein.