BOOG™ methode met Behoud van OOg en Gezichtskenmerken waarbij de focus ligt op het optimaliseren van de natuurlijke arcadeboog.

De bovenooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen ter wereld. Het is een veilige en medisch gezien relatief eenvoudige ingreep. Toch zijn de resultaten, downtime en risico's van een bovenooglidcorrectie per arts verschillend. Dit hangt voor een groot deel af van de ervaring en bekwaamheid van de arts: de technische vaardigheden van o.a. snijden en hechten. Maar voor een natuurlijk resultaat is vooral ook het esthetisch inzicht van de arts heel belangrijk en diens persoonlijke ’smaak’.

Bij Kliniek NJ vindt altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek plaats waarin uw cosmetische arts u naast het geven van een passend advies, ook meer kan vertellen over onze BOOG™ methode. U krijgt na de intake een uitgebreide informatiefolder met voor- en nazorgadviezen mee naar huis. Wanneer u besluit de ingreep te willen laten uitvoeren dan kunt u daarvoor desgewenst binnen enkele weken bij ons terecht, wanneer het u schikt in uw agenda.

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik? Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Contact

WAT IS ER ONDERSCHEIDEND AAN DE BOOG™ METHODE

Vaak wordt bij een ooglidcorrectie simpelweg het maximale overtollig weefsel weggehaald. Maar dat geeft over het algemeen niet het meest natuurlijke resultaat. Voor een optimaal natuurlijk resultaat is het niet een kwestie van een mal op het ooglid leggen en dat wegsnijden, maar focus hebben op ieders unieke natuurlijke vorm en karakteristieken. Dat is wat de BOOG™ methode onderscheidt: het optimaliseren van de unieke eigen arcadeboog, terwijl de persoonlijke natuurlijke kenmerken van de ogen behouden blijven. Het doel is om de ogen frisser en jeugdiger te maken, zonder het eigen karakter van de ogen te veranderen. We passen geen standaard vorm toe maar nemen de unieke eigen arcadeboog als uitgangspunt voor een optimaal resultaat. De resultaten van bovenooglidcorrecties uitgevoerd volgens de BOOG™ methode ogen vanzelfsprekend want het is de beste versie van ieders eigen unieke ogen.

 

ONZE BOOG™ METHODE

IEDERS UNIEKE OOGOPSLAG

Wist u dat iedere arcadeboog uniek is en zelfs uw linker-en rechteroog niet gelijk zijn? Vanuit die kennis ontwikkelden onze cosmetische artsen daarom de unieke BOOG™ methode: met Behoud van OOg en Gezichtskenmerken waarbij de focus ligt op het optimaliseren van de natuurlijke arcadeboog.

COMBINATIE VAN TECHNIEKEN

Onze focus met de BOOG™ methode ligt op het realiseren van de beste versie van uw unieke ogen. De BOOG™ methode combineert zonodig chirurgische en niet-chirurgische behandelingen voor de oogzone. Hierbij wordt rekening gehouden met de originele kenmerken van ieders ogen, zodat de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

NATUURLIJK RESULTAAT

De BOOG™ methode is gericht op het bereiken van een natuurlijke verjonging en verfrissing van de oogopslag. Dit betekent dat de unieke kenmerken van de ogen behouden blijven, terwijl toch een jeugdiger uitstraling wordt verkregen.

 

Onze cosmetisch artsen KNMG

ANNIKA DE JONG
BIG-nummer: 79908627201

Cosmetisch arts KNMG

Annika is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. "Het leven is te kort om veel tijd aan uiterlijk te besteden. Maar een fris spiegelbeeld helpt zeker om lekker in je vel te zitten. Rimpels horen bij het ouder worden, maar een stralende huid en een open blik kan iedereen met een beetje hulp behouden". Inmiddels heeft Annika jarenlange ervaring met het uitvoeren van verschillende chirurgische en niet-chirurgische behandelingen rondom de ogen.

Profiel

SYLVIE DE JONG
BIG-nummer: 69047576101

Cosmetisch arts KNMG

Sylvie is KNMG-erkend cosmetisch arts en NVCG-gecertificeerd. Met haar jarenlange ervaring in het uitvoeren van diverse soorten ooglidcorrecties heeft ze al duizenden cliënten een frisse uitstraling gegeven. “Het is waardevol om te ervaren hoe een relatief kleine en veilige ingreep een groots positief effect heeft op de uitstraling en dagelijkse ervaring van de cliënt.”

Profiel

 

DE BOOG™ METHODE IN DE PRAKTIJK

Onze focus met de BOOG™ methode ligt op het realiseren van de beste versie van uw unieke ogen. De BOOG™ methode combineert zonodig chirurgische en niet-chirurgische behandelingen voor de oogzone. Hierbij wordt rekening gehouden met de originele kenmerken van ieders ogen, zodat de natuurlijke uitstraling behouden blijft. Dit wordt bereikt door ervaren medische professionals die gespecialiseerd zijn in het corrigeren en optimaliseren van de oogzone. Bij de meeste mensen is een chirurgische bovenooglidcorrectie volgens de BOOG™ methode het uitgangspunt. Soms volgen daarna in overleg nog aanvullende behandelingen van de oogzone om het resultaat te optimaliseren. Dit gaat altijd in overleg met u tijdens het intakegesprek en hangt af van uw wensen en mogelijkheden.

Hier zijn enkele mogelijke stappen:
Chirurgische ooglidcorrectie: Voor hangende of slappe bovenoogleden kan een chirurgische bovenooglidcorrectie worden overwogen om de natuurlijke contour van de ogen te herstellen. De arts beoordeelt tijdens de intake of een chirurgische ingreep nodig is, waarbij een bepaalde minimale hoeveelheid huidoverschot aanwezig dient te zijn. Bij een klein huidoverschot kan correctie met de PlexR soft surgery worden overwogen. Bij zeer overmatig hangende oogleden waarbij het ooglid meer dan 50% van de pupil bedekt kunt u eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding door de zorgverzekeraar. In dat geval zal de arts dat met u bespreken tijdens de intake. Bij Kliniek NJ worden geen chirurgische onderooglidcorrecties uitgevoerd. Overtollig huid van de onderleden kan bij Kliniek NJ wel gecorrigeerd worden met de PlexR soft surgery, een veilige en effectieve methode. In geval van wallen door vet-bolling werkt de PlexR niet en zal dat chirurgisch gecorrigeerd kunnen worden. De arts kan u hierin voorlichten en doorverwijzen. Vochtwallen zijn lastig te corrigeren, met mesotherapie wordt met vochtafdrijvend stoffen geprobeert de vochtwallen te verminderen.

PlexR Soft Surgery: In het kader van de BOOG™ methode kan ook de PlexR-soft surgery techniek worden ingezet om de oogzone te verbeteren. PlexR is een niet-invasieve methode waarbij geïoniseerde gasdeeltjes de huid bereiken zonder direct contact. Het wordt gebruikt om diverse problemen aan te pakken, zoals mild overtollige huid, zichtbare littekens, bultjes en verouderde huid rondom de ogen. Het stimuleert de huid om samen te trekken en de productie van collageen te bevorderen. De PlexR kan worden ingezet om het gebied rondom het litteken van de bovenooglidcorrectie te verjongen voor een nog natuurlijker resultaat. Daarnaast kan de PlexR ook worden gebruikt om de huid onder de ogen subtiel te verstrakken en te verjongen. Deze procedure wordt bij Kliniek NJ uitgevoerd door deskundige medische professionals die zich richten op subtiele en natuurlijke resultaten met zo min mogelijk kans op complicaties.

Botuline: De spierontspannende werking van botuline kan bijdragen aan een open frisse blik en kan klachten zoals hoofdpijn verminderen. Bij de BOOG™ methode werken we bij voorkeur met kleine hoeveelheden botuline (bekend als "baby Botox" of "Botox light”). Deze techniek is bedoeld om subtiel de spieren rond de ogen te ontspannen, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderd worden. Door precies de juiste hoeveelheid te gebruiken, wordt een natuurlijk resultaat bereikt, waarbij de expressie behouden blijft en het gezicht niet 'bevroren' aanvoelt. Dit draagt bij aan een frisse en jeugdige uitstraling, terwijl de oorspronkelijke kenmerken van de oogzone intact blijven. De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren professionals die streven naar een subtiele verfijning van de oogzone.

Mesotherapie: Mesotherapie is een techniek die wordt gebruikt in de BOOG™ methode om de huid rondom de ogen te verbeteren. Het gaat om het injecteren van specifieke voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en aminozuren, rechtstreeks in de huid om deze te voeden en te revitaliseren. Mesotherapie wordt ingebracht met injecties maar is geen filler en daardoor veel veiliger. Mesotherapie wordt toegepast om de huid rond de ogen te versterken en te verjongen. Door de benodigde voedingsstoffen direct in de huid in te brengen, wordt de collageenproductie gestimuleerd en wordt de huidtextuur gladder en steviger. Dit draagt bij aan het verminderen van fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering rond de ogen. Mesotherapie als onderdeel van de BOOG™ methode streeft naar een frisse en jeugdige uitstraling van de oogzone, terwijl de natuurlijke oogkenmerken behouden blijven. Om een optimaal resultaat te bereiken met mesotherapie, wordt aanbevolen om de behandeling meerdere keren te herhalen en te onderhouden. Dit helpt bij het opbouwen en onderhouden van de verbeterde huidconditie. Mesotherapie wordt uitgevoerd door deskundige professionals die zich richten op subtiele en natuurlijke resultaten, met het oog op het versterken van de algehele uitstraling van de ogen.

De artsen van Kliniek NJ werken met het bewezen merk Mesoestetic. Mesoesthetic is een vooraanstaand merk op het gebied van medische esthetiek en huidverzorging. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde cosmetische producten en behandelingen die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en medische expertise. Mesoestetic heeft een sterke reputatie opgebouwd in de esthetische industrie vanwege hun innovatieve benadering en hoogwaardige producten.Het merk is opgericht in 1984 in Barcelona, Spanje, en heeft sindsdien wereldwijd erkenning gekregen vanwege hun inzet voor kwaliteit, veiligheid en effectiviteit. Mesoestetic combineert medische en farmaceutische technologieën met esthetische huidverzorging om oplossingen te bieden voor een breed scala aan huidproblemen, van veroudering tot hyperpigmentatie en alles daartussenin. Mesoestetic biedt een uitgebreid assortiment producten, waaronder professionele behandelingsprotocollen en producten voor thuisgebruik. Hun producten worden ontwikkeld in overeenstemming met strikte kwaliteitsnormen en zijn onderworpen aan klinische tests om hun doeltreffendheid en veiligheid te garanderen. In de context van de BOOG™ methode wordt Mesoestetic's mesotherapie gebruikt als onderdeel van de behandeling om de huid rondom de ogen te voeden en te verjongen. Het merk wordt gekozen vanwege zijn reputatie voor kwaliteit en effectiviteit in de esthetische branche.

Goede huidverzorging: Een consistente en effectieve huidverzorgingsroutine is essentieel. Zorg voor zonbescherming, reiniging, hydratatie en voedende serums en crèmes.

Gezonde levensstijl: Gezonde voeding, voldoende hydratatie, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap dragen bij aan een frisse uitstraling. Uit onderzoek blijkt dat het voor de meeste mensen niet haalbaar is om voldoende gevarieerd te eten. In dat geval kan het nemen van supplementen een goede aanvulling zijn. Voor een ideale wondgenezing na een ooglidcorrectie adviseren wij o.a. om niet te roken, minimaal alcohol te drinken en een boost van antioxidanten te nemen voor en na de ingreep. De arts kan u hierover informeren tijdens een vrijblijvende intake.

Tijdens een vrijblijvende intake met de arts worden de mogelijkheden besproken van deze behandelingen en aan de hand van uw specifieke behoeften en mogelijkheden wordt een plan op maat gemaakt. Het is belangrijk om te onthouden dat het bereiken van een natuurlijk resultaat vereist dat de behandelingen subtiel worden uitgevoerd en in harmonie zijn met uw natuurlijke kenmerken. Tijdens de intake bespreekt de arts duidelijk wat u reëel gezien kunt verwachten van het resultaat zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik? Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Contact

WAAROM KIEZEN VOOR EEN BOVENOOGLIDCORRECTIE VOLGENS DE BOOG™ METHODE?

Er zijn verschillende redenen waarom een client zou kunnen overwegen om te kiezen voor het laten uitvoeren van de bovenooglidcorrectie bij Kliniek NJ volgens de BOOG™ methode.

Natuurlijk resultaat: De BOOG™ methode is gericht op het bereiken van een natuurlijke verjonging en verfrissing van de oogopslag. Dit betekent dat de unieke kenmerken van de ogen behouden blijven, terwijl toch een jeugdiger uitstraling wordt verkregen.

Veiligheid: De BOOG™ methode is ontworpen met veiligheid als prioriteit. Er wordt uitsluitend gewerkt met de meest veilige technieken. Zo wordt bij de chirurgische bovenooglidcorrectie zo oppervlakkig mogelijk gewerkt met de minste kans op complicaties en de kortste hersteltijd. Met de techniek die de artsen van Kliniek NJ toepassen is het meestal niet nodig om vet uit de diepe oogholte te verwijderen. Mocht dit wel nodig zijn dan zal de arts dit met u bespreken tijdens de intake. Ook de andere behandelingen zoals botuline, mesotherapie en PlexR soft surgery zijn in de ervaren handen van de Kliniek NJ artsen zeer veilig gebleken.

Ervaring: Het toepassen van de BOOG™ methode vereist veel ervaring. De artsen van Kliniek NJ zijn de afgelopen 10 jaar volledig gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen van de oogzone. Het team is volledig ingericht op het zo goed en veilig mogelijk uitvoeren van bovenooglidcorrecties. Dit verzekert u van een deskundige en veilige behandeling met een natuurlijk resultaat.

Maatwerk: De BOOG™ methode staat voor het corrigeren en optimaliseren van ieders unieke arcadeboog en erkent daarmee de unieke vorm en mogelijkheden van de individuele oogzone. De behandeling wordt aangepast aan uw specifieke behoeften en anatomische mogelijkheden, zodat u geen gestandaardiseerde benadering krijgt.

Minder invasief: Door methoden te gebruiken zoals oppervlakkige chirurgie, PlexR soft surgery, botuline en mesotherapie, wordt een meer diepe operatie vaak voorkomen. Dit verkleint de kans op complicaties en verkort de hersteltijd.

Uitgebreide aanpak: De BOOG™ methode combineert verschillende behandelingen om tot een uitgebreide en holistische aanpak te komen. Hierdoor wordt desgewenst niet alleen overtollig huid gecorrigeerd, maar kan ook rekening gehouden worden met andere factoren zoals verbetering van de huidstructuur en verfrissing van het hele ooggebied.

Bewezen technieken: De BOOG™ methode maakt gebruik van bewezen en effectieve technieken om de gewenste resultaten te bereiken. Kliniek NJ heeft al duizenden mensen een frisse blik teruggegeven. Lees de vele reviews en bekijk onze resultatenpagina om hiervan een goede indruk te krijgen.

Langdurige resultaten: Van een chirurgische bovenooglidcorrectie heeft u jarenlang resultaat. Hoeveel jaar verschilt per individu en hangt af van een aantal factoren (zoals genetische en omgevingsfactoren). Om het resultaat te onderhouden en te verlengen kunt u kiezen voor aanvullende behandelingen met bijvoorbeeld PlexR. Dit kan bijdragen aan het behoud van het resultaat.

VRIJBLIJVEND ADVIES

Wilt u een ooglidcorrectie ondergaan en bent u benieuwd welke behandeling zorgt voor een optimaal resultaat? In een gratis en vrijblijvende intake kunt u met één van onze ervaren cosmetisch artsen uw wensen bespreken en zal de arts vertellen welke behandeling het beste resultaat voor u zal geven.