Wat u kunt verwachten van het herstel van een ooglidcorrectie (+ tips voor nazorg)

Ondergaat u binnenkort een ooglidcorrectie of overweegt u uw zware oogleden of vermoeide blik te verhelpen? Dan bent u vast benieuwd wat u kunt verwachten van het herstel van een ooglidcorrectie. Want hoe lang moet u complete rust nemen? Wanneer mag u weer sporten? En na hoeveel maanden zijn littekens niet meer zichtbaar? Het zijn begrijpelijke vragen die we regelmatig krijgen van onze cliënten en dus delen we in dit blog alles over het herstel van een ooglidcorrectie. Ook geven we tips hoe u het herstel kunt bevorderen.

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

Ooglidcorrectie herstel 

Het herstel van een ooglidcorrectie verloopt voor iedereen anders en dus verschilt het ook per persoon hoe lang het herstel precies duurt. Over het algemeen geldt dat zwellingen en eventuele blauwe plekken rondom uw ogen na zo’n twee weken zijn weggetrokken. Hechtingen en hechtpleisters worden een week na de ingreep in onze kliniek verwijderd en na zo’n tien weken controleert uw behandelend arts of de littekens voorspoedig zijn genezen. Na zo’n zes tot twaalf maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt en zijn de littekens nauwelijks nog zichtbaar.

 

De nazorg van een ooglidcorrectie is net zo belangrijk als het intakegesprek en de ingreep zelf. Wij geven onze cliënten daarom altijd nazorginstructies mee die het herstel bevorderen. De kans op een spoedig herstel is dan ook groter als u zich houdt aan de nazorginstructies. Uiteraard delen wij de nazorginstructies ook in dit blog met u.

De voorbereiding 

Hoewel nazorg dus erg belangrijk is, mag ook de periode voorafgaand aan een ooglidcorrectie niet vergeten worden. Zo is het van belang dat u aan uw cosmetische arts doorgeeft welke medicatie u gebruikt. Ook mag u een week voor de ingreep - en tevens een week na de ingreep - geen alcohol nuttigen omdat alcohol de kans op nabloeding verhoogt. Hetzelfde geldt voor roken: door nicotine genezen de wondjes minder goed en dus is het raadzaam niet te roken.

 

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

Het verloop van het herstel 

Om u een beeld te geven van het verloop van het herstel, delen we hieronder wat u kunt verwachten van de eerste weken en maanden na het ondergaan van een ooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie herstel: de eerste dagen 

De eerste dagen na de ooglidcorrectie zullen de zwellingen en blauwe plekken rondom uw ogen toenemen waardoor uw ogen wat ongemakkelijk kunnen aanvoelen. Om dat ongemak te beperken raden we aan om de ogen de eerste drie uur na de ingreep te koelen (kwartier koelen, kwartier niet koelen) en maximaal drie keer per dag 1000 mg paracetamol te slikken. Het is fijn als er - zeker de eerste dag - iemand bij u thuis is die u kunt ondersteunen en verzorgen. U dient namelijk de eerste twee dagen volledige rust te houden zodat de wond de tijd heeft om te herstellen.

Het kan zijn dat uw zicht de eerste paar dagen wat wazig is en dat u uw ogen niet helemaal kunt openen en/of sluiten. Weet dat deze klachten volkomen normaal zijn en na een paar dagen weer verdwijnen. Ook kleine bloedingen kunnen voorkomen. Mocht dat het geval zijn, dan raden we raden aan een gaasje en koelbril op de wond te leggen zodat het bloeden stopt. Grotere bloeding komen nauwelijks voor en zijn extreem zeldzaam. (grotere bloedingen zijn extreem zeldzaam)

Gedurende de eerste week kan slapen ook wat ongemakkelijk aanvoelen, met name omdat u de eerste zeven dagen na de ingreep niet plat mag liggen. Een extra kussen onder uw hoofd leggen wordt dan ook aangeraden. Ook dient u de eerste twee weken niet op de wondjes te gaan liggen, een nek kussen helpt daarbij.

Let op: heeft u acute hevige pijn, plotse verandering van het gezichtsvermogen, verandering van de oogbol of een ernstige bloeding die na 1,5 uur afdrukken nog niet is gestopt? Neem dan contact op met ons spoednummer 06 20 36 26 02.

Ooglidcorrectie herstel: na een week 

Zoals al eerder aangegeven zullen de hechtingen en hechtpleisters na een week worden verwijderd. De hevigste zwellingen rondom uw ogen zijn dan verdwenen. Gedurende de eerste week moeten de wondjes droog blijven en mogen de pleisters niet verwijderd worden. Tijdens de nacontrole bij de cosmetische arts wordt ook het verloop van het herstel besproken. Ook zal de arts het met u hebben over het vervolg van het herstel. Zo nodig zet uw behandelend arts in een of meerdere vervolgafspraken de puntjes op de ‘i’.

Ooglidcorrectie herstel: na zes maanden 

Over het algemeen geldt dat het uiteindelijke resultaat van uw ooglidcorrectie na zo’n zes maanden zichtbaar is. Dat heeft er met name mee te maken dat het herstel van littekens - die verstopt zitten in de plooien van uw oogleden - zo’n zes maanden duurt. Vaak is het uiteindelijke resultaat van de ooglidcorrectie zelf na twee maanden zichtbaar en zijn littekens na zes maanden niet of nauwelijks zichtbaar. In uitzonderlijke gevallen duurt de littekengenezing langer: tot zo’n twaalf tot achttien maanden na de ingreep.

Bekijk de resultaten

 

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

Wat mag ik na hoe lang weer doen? 

Wie een ooglidcorrectie ondergaat, moet er rekening mee houden dat rust en goede nazorg erg belangrijk zijn. Er zijn dan ook een aantal activiteiten die u niet gelijk na de ingreep kunt ondernemen. Hieronder leest u welke handelingen u op welk moment weer kunt uitvoeren.

Wanneer mag ik weer tillen en bukken?
Het wordt aangeraden om de eerste twee dagen na de ooglidcorrectie volledige rust te nemen. Als u hechtingen en hechtpleisters na een week zijn verwijderd, mag u weer langzaam tillen en bukken.

Wanneer mag ik weer autorijden?
Gelijk na de ingreep is het niet toegestaan om auto te rijden en dus raden wij aan altijd samen met iemand naar onze kliniek te gaan. Veel verzekeraars raden tevens af om auto te rijden als u nog hechtingen heeft. Wanneer deze zijn verwijderd - en u geen hevige zwellingen rondom uw ogen heeft - kunt u weer autorijden.

Wanneer mag ik weer aan het werk?
Aangezien het herstel van een ooglidcorrectie per persoon verschilt, is het lastig een eenduidig antwoord te geven op de vraag wanneer u weer aan het werk mag. Rust is belangrijk, zeker de eerste week en dus gaan de meeste mensen - mits mogelijk - na een week weer aan het werk. Doe je fysiek zwaar werk? Dan kunt u dat pas weer na drie weken oppakken.

Wanneer mag ik weer fysiek inspannen?
U mag de eerste drie weken na de ingreep geen fysieke inspanning, zoals sporten, zwemmen maar ook een massage of een saunabezoek, uitvoeren. Na drie weken kunt u fysieke inspanning weer rustig oppakken, mits het herstel voorspoedig verloopt.

Wanneer mag ik weer contactlenzen dragen?
De eerste week na de ooglidcorrectie mag u nog geen contactlenzen dragen. Zodra de zwelling is weggetrokken en u uw lenzen kunt indoen en verwijderen zonder aan het bovenste ooglid te trekken, kunt u uw lenzen weer dragen.

Wanneer mag ik weer make-up aanbrengen?
We raden aan de eerste weken na de ingreep geen make-up te dragen op de oogleden. Zijn alle korstjes en zwellingen verdwenen? Dan kunt u weer voorzichtig make-up aanbrengen. Uiteraard kan make-up dat u niet aanbrengt op de ogen wel gebruikt worden. Wees daarbij wel voorzichtig en vermijd de ogen goed.

Wanneer mag ik littekencrème aanbrengen?
Twee weken na de ingreep kunt u littekencrème aanbrengen rondom de ogen. Ook is het raadzaam het litteken het eerste jaar na de ingreep te beschermen met een SPF 30/50.

Wanneer mag ik weer in de zon kijken?
Laat u een ooglidcorrectie uitvoeren in een zonnige periode? Dat kan zeker, maar u dient de eerste weken na de ingreep uw ogen goed te beschermen tegen de zon. Echter raden we bij Natuurlijk Jong aan om pas drie weken na het uitvoeren van een ooglidcorrectie zonnebrandcrème te gebruiken. Tot die tijd kunt u een zonnebril en/of hoed dragen.

Benieuwd wat de voordelen zijn van een ooglidcorrectie in de zomer? Dat leest u hier.

 

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

Tips voor een spoedig herstel van uw ooglidcorrectie 

Uiteraard geldt dat rust houden en het volgen van de nazorginstructies - zoals hierboven uitgelegd - het herstel van uw ooglidcorrectie bevordert.

Toch zijn er ook nog een aantal andere tips voor een spoedig herstel, namelijk:

  • Voldoende RUST: we kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar neem voldoende rust en luister naar uw lichaam.
  • Vermijd WATER rondom uw ogen, pas als de hechtingen zijn verwijderd mogen uw ogen weer nat worden.
  • Voorkom druk op uw oogleden en SLAAP eventueel met een beschermbril (veiligheidsbril of zonnebril). Let op: plaats altijd een gaasje onder de beschermbril.
  • Beperk het kijken naar een BEELDSCHERM en het lezen van een boek: intensief kijken kan vermoeiend zijn voor uw ogen terwijl ze juist rust nodig hebben.
  • Leef GEZOND en drink genoeg water.

Meer nazorgtips

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in 

Overweegt u een ooglidcorrectie te ondergaan en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bij Natuurlijk Jong bespreken we graag al uw wensen in een vrijblijvend gesprek. Onze ervaren cosmetische artsen staan voor u klaar om een passend en eerlijk advies te geven waarin uw unieke oogopslag centraal staat. We kijken uit naar uw komst!

Plan hier een vrijblijvend intakegesprek in.

Meer lezen?
Waarom een ooglidcorrectie in de zomer zeker mogelijk is
Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie?