Wat houdt een Profhilo behandeling in en wat kunt u ervan verwachten?

Het is een heuse doorbraak op het gebied van cosmetische behandelingen: Profhilo. Een anti-aging behandeling zonder chemische toevoegingen die uw huid stevig, stralend en gezond maakt. Bent u benieuwd wat Profhilo precies is? Hoe een behandeling eruit ziet? En wat de resultaten zijn? In dit blog delen we alles wat u wilt weten over een Profhilo behandeling.

Profhilo 

Profhilo is uitermate geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 30 jaar die huidverslapping willen tegengaan. Het doel van de behandeling is namelijk om de huid te verstevigen en te verjongen door het toedienen van injecties met hyaluronzuur. Door het toedienen van hyaluronzuur worden diverse huidlagen geactiveerd waardoor de huid collageen (stevigheid) en elastine (rekbaarheid) gaat aanmaken.

Het resultaat van een Profhilo behandeling is dat de conditie van uw huid wordt verbeterd en verslapping en veroudering wordt verminderd. Een groot voordeel van Profhilo is dat het geen extra volume geeft aan uw gezicht waardoor de verhoudingen in uw gezicht niet veranderen.

Wat zegt de wetenschap? 

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een Profhilo behandeling de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Door het injecteren van de hyaluronzuur wordt de huid gehydrateerd en wordt de huid aangezet tot de aanmaak van collageen en elastine. Doordat de steungevende weefsels in de huid worden gestimuleerd, wordt volumeverlies als gevolg van veroudering ook geremd. Ook lijkt deze behandeling ontstekingsremmend te werken. Het heeft een kalmerende werking bij huidaandoeningen zoals rosacea, acne en eczeem waardoor klachten kunnen afnemen. Doordat er enkel gebruik wordt gemaakt van injecties zonder chemische toevoeging is Profhilo veilig en effectief.

Een van de voornaamste redenen dat mensen kiezen voor Profhilo, is vanwege het feit dat het zorgt voor een langdurige verbetering van de structuur van de huid. Dat komt volgens wetenschappers door thermisch cross linked hyaluronzuur, een veilig middel dat via Profhilo-injecties wordt toegediend.

Verschil Profhilo en fillers 

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen Profhilo en fillers. Het grootste verschil tussen beide ingrepen is dat Profhilo zich verspreidt in de huid waardoor het effect heeft op een groot oppervlak. Fillers worden plaatselijk toegediend en vooral ingezet voor rimpel-en volumebehandeling van het gelaat. Dat betekent ook dat Profhilo niet alleen huidveroudering tegengaat, maar ook wat doet aan de oorzaak. De behandelingen zijn wel een hele mooie aanvulling op elkaar.

De behandeling 

Bij Natuurlijk Jong voeren we een Profhilo behandeling enkel uit nadat u een vrijblijvend intakegesprek hebt gehad bij ons. Tijdens het intakegesprek kijken we naar de unieke kenmerken van uw gezicht en geven we vervolgens een passend advies. Als u eenmaal heeft besloten voor Profhilo te kiezen, wordt er gestart met twee behandelingen met een interval van vier weken.

De behandeling duurt zo’n 15 minuten, inclusief voor-en nazorg. Allereerst wordt de huid gedesinfecteerd en worden de punten voor injectie afgetekend. Vervolgens dienen we injecties toe volgens de BAP-techniek (BIO Aesthetic Points) zodat risico’s op een eventuele complicatie zo klein mogelijk zijn en het hyaluronzuur zo goed mogelijk wordt verspreid.

Resultaten 

Over het algemeen is het optimale resultaat van een Profhilo behandeling zo’n vier tot zes weken na de tweede behandeling zichtbaar. Afhankelijk van de conditie van uw huid voor de behandeling, blijft het resultaat zo’n zes tot twaalf maanden zichtbaar. Voor een blijvend resultaat raden we dan ook aan de behandeling twee tot vier keer per jaar te herhalen.

De resultaten van een Profhilo behandeling verschillen van persoon tot persoon. Om u een beeld te geven van resultaten na een behandeling, delen we hieronder een aantal voor-en nafoto’s. Ook vroegen we een cliënt naar haar ervaring en liet zij ons het volgende weten: “Ik heb een prettige ervaring gehad met de Profhilo behandeling. Het resultaat is snel zichtbaar. Zelfs mijn sceptische echtgenoot moest toegeven dat er echt resultaat is. De behandeling ging prima. Mocht u een verslapte huid hebben zou ik het echt aanraden."

Nazorg en complicaties 

De kans op complicaties bij een Profhilo behandeling is door het gebruik van natuurlijk hyaluronzuur en het ontbreken van chemische toevoegingen heel klein. Wel kunnen er wat lichte zwellingen en blauwe plekjes optreden door de injecties. Verder is het raadzaam de volgende nazorginstructies op te volgen:

  • Masseer de bultjes - die door de injecties zijn ontstaan - niet.
  • Draag de dag van de behandeling geen make-up.
  • Reinig in de avond uw huid zoals u gewend bent en voorzie deze van huidverzorging.
  • Ga na de behandeling niet gelijk de volle zon in en smeer in de zomermaanden altijd een SPF 30 en in de wintermaanden een SPF 15.
  • Onderga geen bindweefselmassage bij het gebied dat is behandeld met Profhilo.

Profhilo behandeling bij Natuurlijk Jong 

Overweegt u een Profhilo behandeling te ondergaan en bent u benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bij Natuurlijk Jong bespreken we graag al uw wensen in een vrijblijvend gesprek. Onze ervaren cosmetische artsen staan voor u klaar om een passend en eerlijk advies te geven waarin uw wensen centraal staan. We kijken uit naar uw komst!

Plan hier een vrijblijvend intakegesprek in.

Benieuwd naar onze andere blogs? Die leest u op deze pagina.