Waarom een ooglidcorrectie in de zomer zeker mogelijk is 

Denkt u dat een ooglidcorrectie enkel en alleen uitgevoerd kan worden in koude, natte maanden? Dan zit u – net als vele andere – mis! Het ondergaan van een ooglidcorrectie kan namelijk ook hartstikke goed in de zomermaanden. Benieuwd hoe dat zit en waar u extra op moet letten als u een ooglidcorrectie laat uitvoeren in een warme periode? In dit blog delen we álles wat u moet weten over een ooglidcorrectie in de zomer.

Een ooglidcorrectie 

In onze kliniek in Hoorn hebben onze cosmetische artsen inmiddels al meer dan 10.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, óók in de zomer. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een ooglidcorrectie geen seizoensgebonden ingreep. Wie dus zware oogleden wil verhelpen of toe is aan een frisse blik kan op ieder gewenst moment een ooglidcorrectie laten uitvoeren.

Uiteraard is het wel goed om te beseffen dat de nazorg van een ooglidcorrectie net zo belangrijk is als de ingreep zelf. En dus wordt aangeraden een ooglidcorrectie enkel uit te voeren in een periode waarin u de vrijheid hebt om voldoende rust te nemen. Het eerste herstel van een ooglidcorrectie duurt gemiddeld namelijk zo’n één á twee weken.

De voordelen van een ooglidcorrectie in de zomer 

Het is natuurlijk helemaal aan u wanneer u besluit een ooglidcorrectie te ondergaan, maar toch delen we graag de voordelen van een ooglidcorrectie in de zomer. Zo is het uitvoeren van een ooglidcorrectie in de zomer onder meer fijn vanwege het feit dat mensen over het algemeen zowel fysiek als mentaal meer rust ervaren in de zomermaanden dan in de wintermaanden. Dat ontspannen gevoel draagt uiteraard bij aan een spoedig herstel en maken het ook makkelijker voor u om rust te pakken.

Naast meer rust, vinden mensen het ook fijn dat ze de zwellingen rondom hun ogen gemakkelijker kunnen verbergen tijdens de zomer dan in de wintermaanden. Na het uitvoeren van een ooglidcorrectie zult u wat zwellingen en verkleuringen om uw ogen hebben die u vanzelfsprekend in de zomer makkelijk bedekt door het dragen van een zonnebril en/of een hoed.

Waar moet u extra op letten?

Wanneer u een ooglidcorrectie uit laat voeren in onze kliniek, krijgt u altijd te horen waar u de eerste weken na de ingreep op moet letten en wat u kunt doen om het herstel te bevorderen. Laat u een ooglidcorrectie in de zomer uitvoeren? Dan is het goed extra rekening te houden met de intense UV-straling. Hoewel een groot gedeelte van het litteken in uw arcadeboog wegvalt, is het nog steeds raadzaam om het litteken zoveel mogelijk tegen de zon te beschermen. Het dragen van een zonnebril is dan uiteraard dé ideale manier om het litteken zoveel mogelijk te beschermen.

Ook een zonnebrandcrème met een hoge factor beschermt het litteken en de zwellingen rondom uw ogen tegen UV-straling. Echter raden we bij Natuurlijk Jong aan om pas drie weken na het uitvoeren van een ooglidcorrectie zonnebrandcrème te gebruiken. De eerste twee weken dient u dan ook iedere keer dat u naar buitengaat, een zonnebril of hoed te dragen. Ook wordt afgeraden die periode te zwemmen. Na twee weken kunt u wel al littekencrème gebruiken.

Benieuwd naar tips die het herstel van een ooglidcorrectie bevorderen? Die leest u hier.

Weer de zon in na een ooglidcorrectie 

Zoals als eerder vermeld in dit blog duurt het eerste herstel van een ooglidcorrectie zo’n week tot twee weken. Gedurende die periode wordt dan ook aangeraden om de zon zoveel mogelijk te vermijden en een hoed en/of zonnebril te dragen. Wel raden we aan om zeker het eerste jaar nadat u een ooglidcorrectie hebt uitgevoerd, een zonnebrandcrème met een hoge factor op uw gezicht en rondom uw ogen te smeren.

Onze unieke BOOG™ methode

Wie een ooglidcorrectie in onze kliniek laat uitvoeren kan rekenen op veilige zorg door ons gespecialiseerde team. Onze BIG-geregistreerde cosmetische artsen werken met de BOOG™ methode die zijn vanuit hun jarenlange ervaring ontwikkelden. Bij die unieke methode staat het herstellen van de natuurlijke en unieke arcadeboog centraal waarbij zowel chirurgische als niet-chirurgische technieken worden gecombineerd.

Met de BOOG™ methode streven onze cosmetische artsen naar een zo vanzelfsprekend mogelijk resultaat dat past bij uw gezicht. Op basis van een op maat gemaakte behandeling herstellen we uw unieke oogopslag voor een frisse blik waar u jarenlang plezier van heeft.

Wilt u meer lezen over onze BOOG™ methode? Dat kan hier.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bij Natuurlijk Jong bespreken we graag al uw wensen in een vrijblijvend gesprek. Onze ervaren cosmetische artsen staan voor u klaar om een passend en eerlijk advies te geven waarin uw unieke oogopslag centraal staat. We kijken uit naar uw komst!

Plan hier een vrijblijvend intakegesprek in.