Heeft u een vermoeide blik of last van storende klachten zoals hoofdpijn? Dan is een ooglidcorrectie een mooie oplossing. Al meer dan tienduizend cliënten hebben een ooglidcorrectie bij Natuurlijk Jong laten uitvoeren.

Klanten beoordelen ons met een 9.5

Zo werken wij

Week

Bespreek uw wensen

Of u nu zware oogleden wil verhelpen of toe bent aan een open blik, we bespreken in een vrijblijvend gesprek al uw wensen. Onze ervaren cosmetische artsen geven u vervolgens een passend en eerlijk advies waarin uw unieke oogopslag centraal staat.

Gratis intake

Weken

Ooglidcorrecties op maat

Van onze BIG-geregistreerde en KNMG-erkende cosmetische artsen, die al duizenden cliënten hebben voorzien van een unieke oogopslag, kunt u ooglidcorrecties op maat verwachten. Aan de hand van onze bOOG™ methode streven we naar een puur resultaat dat natuurlijk oogt.

Weken

Persoonlijke nazorg

De nazorg van de ooglidcorrectie staat bij ons hoog in het vaandel. Met oog voor detail en persoonlijke aandacht zorgen we er voor dat u onze kliniek met een open blik en een brede glimlach verlaat.

Onze bOOG™ methode

Wat veel mensen niet weten is dat iedere arcadeboog uniek is en zelfs uw linker-en rechteroog niet gelijk zijn. Daarvan uitgaande ontwikkelden onze cosmetische artsen de unieke bOOG™ methode: een maatwerk-behandeling van verschillende technieken waarbij uw unieke oogopslag centraal staat. Binnen de bOOG™ methode werken we met diverse chirurgische en niet-chirurgische technieken waarbij we de unieke arcadeboog herstellen voor een zo vanzelfsprekend mogelijk resultaat dat past bij uw gezicht.

De bOOG™ methode in een notendop:

 • Ontwikkeld door onze cosmetische artsen die jarenlange ervaring hebben met het uitvoeren van ooglidcorrecties.
 • Een op maat gemaakte behandeling waarmee de arcadeboog wordt hersteld.
 • Combinatie van diverse chirurgische en niet-chirurgische technieken.
 • Een natuurlijk resultaat waarin de unieke oogopslag centraal staat.

ONZE BOOG™ METHODE

IEDERS UNIEKE OOGOPSLAG

Wist u dat iedere arcadeboog uniek is en zelfs uw linker-en rechteroog niet gelijk zijn? Vanuit die kennis ontwikkelden onze cosmetische artsen daarom de unieke bOOG™ methode: een op maat gemaakte behandeling van diverse technieken waarbij uw unieke oogopslag centraal staat.

COMBINATIE VAN TECHNIEKEN

Een ooglidcorrectie is meer dan enkel een kwestie van zoveel mogelijk huid van het ooglid weghalen. Juist een persoonlijke benadering en behandeling zorgt voor een optimaal resultaat. En dus werken we binnen de bOOG™ methode met diverse chirurgische en niet-chirurgische technieken waarbij we de unieke arcadeboog herstellen.

NATUURLIJK RESULTAAT

Met de bOOG™ methode streven onze cosmetische artsen naar een zo vanzelfsprekend mogelijk resultaat dat past bij uw gezicht. Door een op maat gemaakte behandeling met diverse technieken herstellen we uw unieke oogopslag voor een frisse blik waar u jarenlang plezier van hebt.

Resultaten ooglidcorrectie voor en na

Benieuwd naar het resultaat van een ooglidcorrectie op basis van onze bOOG™ methode? Hieronder ziet u enkele voor-en na foto’s van cliënten die een ooglidcorrectie in onze kliniek hebben ondergaan. De resultaten verschillen per persoon, iedere oogopslag is immers uniek. Vandaar ook dat een intakegesprek en een persoonlijk behandelplan onderdeel van onze werkwijze zijn.

Voor

Na

Voor

Na

Voor

Na

Wilt u meer resultaten zien? Op deze pagina vindt u meer voor-en-na foto’s van cliënten die door onze cosmetische artsen zijn behandeld.

Behandeling van een chirurgische ooglidcorrectie

Wanneer u hebt besloten een ooglidcorrectie te willen ondergaan, bent u vast nieuwsgierig naar de behandeling. Wij nodigen u daarom graag uit voor een intakegesprek in onze kliniek waarin onze cosmetische artsen u naast het geven van een passend advies, ook meer kunnen vertellen over onze bOOG™ methode.

Onze werkwijze is als volgt: een ooglidcorrectie start met het maken van foto’s van uw ogen en het markeren van het teveel aan huid. De ingreep op basis van de bOOG™ methode vindt plaats in een steriel veld onder lokale verdoving van het ooglid. Wanneer de verdoving helemaal is ingewerkt, haalt de cosmetische arts het overtollige huid weg. Het sneetje wordt in de plooi gezet waardoor littekens niet zichtbaar zijn. Naderhand sluiten we de huid met hechtingen en hechtpleisters.

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer dertig minuten. Na afloop koelt u de ogen nog even en kunt u de kliniek verlaten. De hechtingen en hechtpleisters worden na een week in onze kliniek verwijderd. Na circa tien weken controleert uw behandelend arts of de littekens voorspoedig genezen of dat er eventueel nog wat aanvullende zorg nodig is. Dit is ook het moment waarop desgewenst het vervolg behandelplan ingezet kan worden (zoals botuline of soft surgery).

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik? Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Contact

Nazorg van een chirurgische ooglidcorrectie

De nazorg van een ooglidcorrectie is net zo belangrijk als het intakegesprek en de ingreep zelf. Wij zijn immers pas tevreden als u onze kliniek uitloopt met een frisse en open blik waar u zelf ook tevreden mee bent. Zo nodig zet uw behandelend arts in een of meerdere vervolgafspraken de puntjes op de ‘i’ zodat u jarenlang kunt genieten van natuurlijk resultaat dat vanzelfsprekend oogt.

1381 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.6

Bovenooglidcorrectie

"Na eigen twijfels of ik niet te jong zou zijn voor een ooglidcorrectie een afspraak gemaakt. Door alle mooie resultaten op de website en het kundige advies gekozen voor een ooglidcorrectie. De begeleiding is echt boven verwachting en de resultaten ook. Niemand die het ziet en alleen maar complimenten gehad. Echt een aanrader!"

Meer resultaten

Wat u van ons kunt verwachten

Een ooglidcorrectie dat eventuele klachten doet verdwijnen en zorgt voor een frisse, open blik, vereist expertise, aandacht en zorgvuldigheid. Vandaar dat u van onze kliniek en cosmetische artsen het volgende kunt verwachten:

 • Een complete behandeling die niet alleen bestaat uit de ingreep zelf, maar ook uit een persoonlijk intakegesprek en aandachtige nazorg door onze cosmetische artsen.
 • Persoonlijke aandacht in iedere fase van de behandeling. Van intakegesprek tot ingreep tot nazorg: uw eigen behandelend arts staat voor u klaar.
 • Geregistreerde cosmetische artsen met jarenlange ervaring in het uitvoeren van ooglidcorrecties en behandelingen rondom de ogen.
 • Een behandeling die compleet is afgestemd op uw wensen, mogelijkheden en medische situatie waardoor het best mogelijke resultaat wordt nagestreefd.
 • Een persoonlijke benadering en behandeling waarbij aan de hand van diverse technieken een frisse blik wordt gecreëerd.
 • Een veilige omgeving in onze gecertificeerde kliniek in Hoorn waar ons team u met open armen ontvangt.

Kosten ooglidcorrectie

€890

vanaf €725

€400

 • Bij een bOOG™ behandeling wordt een combinatie van behandelingen uitgevoerd in het ooggebied voor een optimale verfrissing van de oogopslag met een vloeiende arcadeboog en wegvallend litteken. Voor meer informatie over de complete bOOG™ behandeling zie hier.

Maak kennis met onze cosmetische artsen

ANNIKA DE JONG
BIG-nummer: 79908627201

Cosmetisch arts KNMG

Annika is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. "Het leven is te kort om veel tijd aan uiterlijk te besteden. Maar een fris spiegelbeeld helpt zeker om lekker in je vel te zitten. Rimpels horen bij het ouder worden, maar een stralende huid en een open blik kan iedereen met een beetje hulp behouden". Inmiddels heeft Annika jarenlange ervaring met het uitvoeren van verschillende chirurgische en niet-chirurgische behandelingen rondom de ogen.

Profiel

SYLVIE DE JONG
BIG-nummer: 69047576101

Cosmetisch arts KNMG

Sylvie is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG-gecertificeerd. Met haar jarenlange ervaring in het uitvoeren van diverse soorten ooglidcorrecties heeft ze al duizenden cliënten een frisse uitstraling gegeven. “Het is waardevol om te ervaren hoe een relatief kleine en veilige ingreep een groots positief effect heeft op de uitstraling en dagelijkse ervaring van de cliënt.”

Profiel

 

Vergoeding ooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt in enkele gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. In dat geval moet er wel sprake zijn van een medische indicatie. Hier leest u wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding door de zorgverzekeraar.

Lees meer

Complicaties bij een ooglidcorrectie

Complicaties komen zelden voor bij een ooglidcorrectie. Toch bestaat er altijd een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Gelukkig zijn deze complicaties meestal eenvoudig te behandelen en te verhelpen. Mocht u zich zorgen maken, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Tips voor na een ooglidcorrectie

Benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie zo spoedig mogelijk verloopt? Op deze pagina delen we een aantal tips.

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Ja, een bovenooglidcorrectie is medisch gezien een relatief eenvoudige chirurgische ingreep die valt binnen de behandelmogelijkheden van een bekwaam cosmetisch arts. In enkele gevallen kan de ooglidcorrectie beter door een plastisch chirurg of bijvoorbeeld oogarts worden uitgevoerd (bijvoorbeeld als verkorting van ooglidspier of weghalen van diep vet nodig is). Het is belangrijk dat de ingreep wordt uitgevoerd door een bevoegd en bekwaam arts. De Natuurlijk Jong artsen zijn KNMG erkend cosmetisch artsen en NVCG gecertificeerd. Daarnaast is voor een mooi resultaat met een kleine kans op complicaties een zeer belangrijke voorwaarde dat de arts veel ervaring heeft met het uitvoeren van ooglidcorrecties. De artsen van Natuurlijk Jong hebben zich gespecialiseerd in ooglidcorrecties en voeren deze ingreep zeer frequent uit (al jarenlang worden er ongeveer 80-100 ooglidcorrecties per maand uitgevoerd bij Natuurlijk Jong). Dit maakt dat u bij Natuurlijk Jong aan het juiste adres bent voor een veilige bovenooglidcorrectie met een natuurlijk resultaat.
Er zijn geen leeftijdsgrenzen om in aanmerking te komen voor een ooglidcorrectie. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie wordt beoordeeld of er sprake is van huidoverschot bij de bovenoogleden, en of er bijkomende factoren zijn zoals bijvoorbeeld spierzwakte. Klanten komen vaak met klachten als vermoeide ogen, hoofdpijn of een zwaar gevoel. Andere redenen voor een ooglidcorrectie zijn een vermoeide blik, verlies van de natuurlijke arcadeboog of het niet meer kunnen opmaken van de ogen door overvallende bovenoogleden.
In zeer uitzonderlijke gevallen wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u aanvullend verzekerd bent kunt u bij de zorgverzekeraar informeren naar de voorwaarden om in aanmerking te komen voor eventuele vergoeding van een ooglidcorrectie. Hier leest u wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding door de zorgverzekeraar.
Van een behandeling aan uw bovenoogleden heeft u gemiddeld zo'n 5 tot 10 jaar plezier. Na een ooglidcorrectie heeft u een meer uitgeruste en frissere oogopslag, maar het verouderingsproces gaat wel gewoon door.
Na de behandeling zijn er meestal zwellingen zichtbaar rondom uw ogen. Ook kunnen er tijdelijk blauwe plekken ontstaan door een bloeduitstorting. Over het algemeen zijn deze symptomen na twee weken verdwenen.
De kosten voor een ooglidcorrectie bedragen €890,-. Een intakegesprek, een wondcontrole, het verwijderen van hechtingen, de nazorgcontroles en een eventuele behandeling voor litteken optimalisatie zitten bij deze prijs inbegrepen.
Zolang er zwelling van het bovenste ooglid is kunt u geen lenzen dragen. Zodra u uw lenzen kunt indoen en verwijderen zonder aan het ooglid te hoeven trekken, mag u weer lenzen dragen. Benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie zo spoedig mogelijk verloopt? Op deze deze pagina delen we een aantal tips.