Heeft u een vermoeide blik of last van storende klachten zoals hoofdpijn? Dan is een ooglidcorrectie een mooie oplossing. Al meer dan tienduizend cliënten hebben een ooglidcorrectie bij Natuurlijk Jong laten uitvoeren.

Klanten beoordelen ons met een 9.5

Al meer dan 10 jaar voeren wij met veel passie en zorg behandelingen rondom de ogen uit. En die focus heeft succes: we hebben al meer dan 10.000 mensen middels een ooglidcorrectie van hun zware oogleden afgeholpen en blij gemaakt met een frisse uitgeruste blik. In onze ervaren handen is een bovenooglidcorrectie een zeer veilige ingreep. Het kan fysieke klachten zoals zware, vermoeide oogleden en hoofdpijn verlichten en ook een jeugdige uitstraling herstellen. Geen oog is hetzelfde, dus maatwerk is essentieel: natuurlijk oogt vanzelfsprekend!

 

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

WAT U VAN ONS KUNT VERWACHTEN

Een succesvolle ooglidcorrectie vereist expertise, aandacht en zorgvuldigheid. Vandaar dat u van onze kliniek en cosmetische artsen KNMG het volgende kunt verwachten:

  • Korte wachttijden, doorgaans kunt u binnen één week behandeld worden.
  • Een persoonlijke benadering en een zorgvuldig op u afgestemde behandeling waarbij zo nodig aan de hand van diverse veilige technieken optimaal resultaat wordt nagestreefd.
  • Een complete benadering die niet alleen bestaat uit de ingreep zelf, maar ook uit een persoonlijk intakegesprek en aandachtige voor- en nazorg door onze cosmetische artsen.
  • Geregistreerde cosmetische artsen KNMG met jarenlange ervaring in het uitvoeren van ooglidcorrecties en behandelingen rondom de ogen (geen beginnende artsen of artsen in opleiding).
  • U bent in zeer veilige handen bij ons gespecialiseerde en gepassioneerde team in een professionele doch fijne omgeving in onze gecertificeerde kliniek in Hoorn.

Zo werken wij

Week

Bespreek uw wensen

Of u nu zware oogleden wil verhelpen of toe bent aan een open blik, we bespreken in een vrijblijvend gesprek al uw wensen. Onze ervaren cosmetische artsen geven u vervolgens een passend en eerlijk advies waarin uw unieke oogopslag centraal staat.

Gratis intake

Weken

Ooglidcorrecties op maat

Van onze BIG-geregistreerde en KNMG-erkende cosmetische artsen, die al duizenden cliënten hebben voorzien van een unieke oogopslag, kunt u ooglidcorrecties op maat verwachten. Aan de hand van onze BOOG™ methode streven we naar een puur resultaat dat natuurlijk oogt.

Weken

Persoonlijke nazorg

De nazorg van de ooglidcorrectie staat bij ons hoog in het vaandel. Met oog voor detail en persoonlijke aandacht zorgen we er voor dat u onze kliniek met een open blik en een brede glimlach verlaat.


ONZE BOOG™ METHODE

IEDERS UNIEKE OOGOPSLAG

Wist u dat iedere arcadeboog uniek is en zelfs uw linker-en rechteroog niet gelijk zijn? Vanuit die kennis ontwikkelden onze cosmetische artsen daarom de unieke BOOG™ methode: met Behoud van OOg en Gezichtskenmerken waarbij de focus ligt op het optimaliseren van de natuurlijke arcadeboog.

COMBINATIE VAN TECHNIEKEN

Onze focus met de BOOG™ methode ligt op het realiseren van de beste versie van uw unieke ogen. De BOOG™ methode combineert zonodig chirurgische en niet-chirurgische behandelingen voor de oogzone. Hierbij wordt rekening gehouden met de originele kenmerken van ieders ogen, zodat de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

NATUURLIJK RESULTAAT

De BOOG™ methode is gericht op het bereiken van een natuurlijke verjonging en verfrissing van de oogopslag. Dit betekent dat de unieke kenmerken van de ogen behouden blijven, terwijl toch een jeugdiger uitstraling wordt verkregen.

WAT IS HET DOEL VAN EEN BOVENOOGLIDCORRECTIE?

Het doel van een bovenooglidcorrectie is om door het weghalen van overtollig, overhangend weefsel van de bovenoogleden klachten als zware, vermoeide oogleden, hoofdpijn of verminderde lichtinval te verhelpen en de uitstraling op te frissen. Dit geeft na de ingreep bij de meeste mensen een uitgerust en licht gevoel met als bijkomend voordeel een energieke jeugdige uitstraling. Het is heel belangrijk om bij elke ooglidcorrectie focus te hebben op ieders unieke oog en gezichtskenmerken en de natuurlijke vorm van de oogzone te behouden zonder dat het er te strak of onnatuurlijk uitziet. Het doel is om de beste versie van ieders eigen ogen te realiseren. Geen oog is hetzelfde en zo hanteren we bijvoorbeeld bij mannen een iets andere techniek dan bij vrouwen.

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

HOE VERLOOPT EEN BOVENOOGLIDCORRECTIE?

De bovenooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen ter wereld. Het is een veilige en medisch gezien relatief eenvoudige ingreep. Toch zijn de resultaten, downtime en risico's van een bovenooglidcorrectie per arts verschillend. Dit hangt voor een groot deel af van de ervaring en bekwaamheid van de arts: de technische vaardigheden van o.a. snijden en hechten. Maar voor een natuurlijk resultaat is vooral ook het esthetisch inzicht van de arts heel belangrijk en diens persoonlijke ’smaak’.

Bij Natuurlijk Jong begint het altijd met een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek waarin onze cosmetische artsen u naast het geven van een passend advies, ook meer kunnen vertellen over onze BOOG™ methode. U krijgt na de intake een uitgebreide informatiefolder met voor- en nazorgadviezen mee naar huis. Wanneer u besluit de ingreep te willen laten uitvoeren dan kunt u daarvoor desgewenst binnen enkele weken bij ons terecht, wanneer het u schikt in uw agenda.

Onze werkwijze van de bovenooglidcorrectie is als volgt: een ooglidcorrectie start met het maken van foto’s van uw ogen en het nauwkeurig markeren en meten van de weg te nemen huid. De ingreep vindt plaats in een steriel veld onder lokale verdoving van het ooglid. Wanneer de verdoving helemaal is ingewerkt, wordt het overtollig weefsel verwijderd via een incisie in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. Naderhand sluiten we de huid met hechtingen en hechtpleisters.

De incisies worden door de artsen van Natuurlijk Jong zo geplaatst dat de littekens zo min mogelijk opvallen. Bij veel mensen is het nodig om de incisie wat verder naar de zijkant door te zetten om de natuurlijke vorm van het oog te behouden en een subtiele lift te laten plaatsvinden. Dit is maatwerk en hangt af van ieders unieke oogvorm: het belangrijkste aspect voor een natuurlijk resultaat. Dit maatwerk verschilt per arts, waarbij ervaring en esthetisch inzicht doorslaggevend zijn.

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer dertig minuten. Na afloop koelt u de ogen nog even en kunt u de kliniek verlaten. De hechtingen en hechtpleisters worden na een week in onze kliniek verwijderd. Na circa 10 tot 12 weken controleert uw behandelend arts of de littekens voorspoedig genezen of dat er eventueel nog wat aanvullende zorg nodig is. Dit is ook het moment waarop desgewenst het vervolg behandelplan ingezet kan worden voor verdere optimalisering van de oogzone.

De zeer ervaren artsen van Natuurlijk Jong voeren de ooglidcorrecties uit volgens de BOOG™ methode welke garant staat voor een natuurlijk resultaat. 

 

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

WAT IS ONDERSCHEIDEND AAN DE BOOG™ METHODE

Onze ooglidcorrectie volgens de BOOG™ methode staat voor Behoud van OOg en Gezichtskenmerken waarbij de focus ligt op het optimaliseren van de natuurlijke arcadeboog.
Vaak wordt bij een ooglidcorrectie simpelweg het maximale overtollig weefsel weggehaald. Dit geeft over het algemeen niet het meest natuurlijke resultaat. Voor een optimaal natuurlijk resultaat is het niet een kwestie van een mal op het ooglid leggen en dat wegsnijden, maar focus hebben op ieders unieke natuurlijke vorm en karakteristieken. Dat is wat de BOOG™ methode onderscheidt: het optimaliseren van de unieke eigen arcadeboog, terwijl de persoonlijke natuurlijke kenmerken van de ogen behouden blijven. Het doel is om de ogen frisser en jeugdiger te maken, zonder het eigen karakter van de ogen te veranderen. We passen geen standaard vorm toe maar nemen de unieke eigen arcadeboog als uitgangspunt voor een optimaal resultaat. De resultaten van bovenooglidcorrecties uitgevoerd volgens de BOOG™ methode ogen vanzelfsprekend want het is de beste versie van ieders eigen unieke ogen.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN BOVENOOGLIDCORRECTIE VOLGENS DE BOOG™ methode?

Er zijn verschillende redenen waarom een cliënt zou kunnen overwegen om te kiezen voor het laten uitvoeren van de bovenooglidcorrectie bij Natuurlijk Jong volgens de BOOG™ methode.

Natuurlijk resultaat: De BOOG™ methode is gericht op het bereiken van een natuurlijke verjonging en verfrissing van de oogopslag. Dit betekent dat de unieke kenmerken van de ogen behouden blijven, terwijl toch een jeugdiger uitstraling wordt verkregen.

Veiligheid: De BOOG™ methode is ontworpen met veiligheid als prioriteit. Er wordt uitsluitend gewerkt met de meest veilige technieken. Zo wordt bij de chirurgische bovenooglidcorrectie zo oppervlakkig mogelijk gewerkt met de minste kans op complicaties en de kortste hersteltijd. Met de techniek die de artsen van Natuurlijk Jong toepassen is het meestal niet nodig om vet uit de diepe oogholte te verwijderen. Mocht dit wel nodig zijn dan zal de arts dit met u bespreken tijdens de intake. Ook de andere behandelingen zoals botuline, mesotherapie en PlexR soft surgery zijn in de ervaren handen van de Natuurlijk Jong artsen zeer veilig gebleken.

Ervaring: Het toepassen van de BOOG™ methode vereist veel ervaring. De artsen van Natuurlijk Jong zijn de afgelopen 10 jaar volledig gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen van de oogzone. Het team is volledig ingericht op het zo goed en veilig mogelijk uitvoeren van bovenooglidcorrecties. Dit verzekert u van een deskundige en veilige behandeling met een natuurlijk resultaat.

Maatwerk: De BOOG™ methode staat voor het corrigeren en optimaliseren van ieders unieke arcadeboog en erkent daarmee de unieke vorm en mogelijkheden van de individuele oogzone. De behandeling wordt aangepast aan uw specifieke behoeftes en anatomische mogelijkheden, zodat u geen gestandaardiseerde benadering krijgt.

Minder invasief: Door methoden te gebruiken zoals oppervlakkige chirurgie, PlexR soft surgery, botuline en mesotherapie, wordt een meer diepe operatie vaak voorkomen. Dit verkleint de kans op complicaties en verkort de hersteltijd.

Holistische visie: De BOOG™ methode combineert verschillende behandelingen om tot een uitgebreide en holistische aanpak te komen, een goed resultaat wordt bereikt door zorg van binnen en van buiten. Hierdoor wordt niet alleen overtollig huid gecorrigeerd, maar wordt ook rekening gehouden met andere factoren zoals verbetering van de huidstructuur en verfrissing van het hele ooggebied.

Bewezen technieken: De BOOG™ methode maakt gebruik van bewezen en effectieve technieken om de gewenste resultaten te bereiken. Natuurlijk Jong heeft al duizenden mensen een frisse blik teruggegeven. Lees de vele reviews en bekijk onze resultatenpagina om hiervan een goede indruk te krijgen.

Langdurige resultaten: Van een chirurgische bovenooglidcorrectie heeft u jarenlang resultaat. Hoeveel jaar verschilt per individu en hangt af van een aantal factoren (zoals genetische en omgevingsfactoren). Om het resultaat te onderhouden en te verlengen kunt u kiezen voor aanvullende behandelingen met bijvoorbeeld PlexR. Dit kan bijdragen aan het behoud van het resultaat.

 

 

Gratis intake

Klaar voor een frisse blik?
Plan hier vrijblijvend een intakegesprek in.

Gratis intake

RESULTATEN OOGLIDCORRECTIE VOOR EN NA

Benieuwd naar het resultaat van een ooglidcorrectie op basis van onze BOOG™ methode? Hieronder ziet u enkele voor-en na foto’s van cliënten die een ooglidcorrectie in onze kliniek hebben ondergaan. De resultaten verschillen per persoon, iedere oogopslag is immers uniek.
Vandaar ook dat een intakegesprek en een persoonlijk behandelplan onderdeel van onze werkwijze zijn.

Bij mannen bijvoorbeeld gebruiken onze cosmetisch artsen KNMG een iets andere techniek, dit om het mannelijke oog te behouden en niet te vervrouwelijken. O.a. de positie van het oog ten opzichte van de wenkbrauw is bij mannen bijvoorbeeld vaak anders dan bij vrouwen, dit is iets waar we rekening meehouden bij het optimaliseren van de arcadeboog.

Patrick Oud

"Een duidelijk verschil voor mezelf. Ben veel minder snel vermoeid en mijn ogen vallen niet meer dicht doordat er nu geen druk meer op staat." | 29-09-2022 |

Anoniem

"Heel professioneel & vriendelijk. Goede voor en nazorg. Alles wordt duidelijk besproken en voldoende informatie. Het eindresultaat is fantastisch. Heel erg blij mee." | 26-09-2023 |

Wilt u meer resultaten zien? Op deze pagina vindt u meer voor-en-na foto’s van cliënten die door onze cosmetische artsen zijn behandeld.

NAZORG VAN EEN CHIRURGISCHE OOGLIDCORRECTIE

De voor- en nazorg van een ooglidcorrectie is belangrijk voor een spoedig herstel en een optimaal resultaat. Wij zijn pas tevreden als u onze kliniek uitloopt met een frisse en open blik waar u zelf ook tevreden mee bent. Zo nodig zet uw behandelend arts in één of meerdere vervolgafspraken kosteloos de puntjes op de ‘i’ zodat u jarenlang kunt genieten van natuurlijk resultaat dat vanzelfsprekend oogt.


Maak kennis met onze cosmetische artsen

Annika de Jong

ANNIKA DE JONG
BIG-nummer: 79908627201

Cosmetisch arts KNMG

Annika is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG gecertificeerd. "Het leven is te kort om veel tijd aan uiterlijk te besteden. Maar een fris spiegelbeeld helpt zeker om lekker in je vel te zitten. Rimpels horen bij het ouder worden, maar een stralende huid en een open blik kan iedereen met een beetje hulp behouden". Inmiddels heeft Annika jarenlange ervaring met het uitvoeren van verschillende chirurgische en niet-chirurgische behandelingen rondom de ogen.

Profiel
Sylvie de Jong

SYLVIE DE JONG
BIG-nummer: 69047576101

Cosmetisch arts KNMG

Sylvie is KNMG erkend cosmetisch arts en NVCG-gecertificeerd. Met haar jarenlange ervaring in het uitvoeren van diverse soorten ooglidcorrecties heeft ze al duizenden cliënten een frisse uitstraling gegeven. “Het is waardevol om te ervaren hoe een relatief kleine en veilige ingreep een groots positief effect heeft op de uitstraling en dagelijkse ervaring van de cliënt.”

Profiel

 

Kosten ooglidcorrectie

€990

€400

* BOOG™ methode met Behoud van OOg en Gezichtskenmerken waarbij de focus ligt op het optimaliseren van de natuurlijke arcadeboog. Lees hier meer.

Vergoeding ooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt in enkele gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. In dat geval moet er wel sprake zijn van een medische indicatie. Hier leest u wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding door de zorgverzekeraar.

Lees meer

Complicaties bij een ooglidcorrectie

Complicaties komen zelden voor bij een ooglidcorrectie, en het risico op een ernstige complicatie is zeer klein. Toch bestaat zoals bij elke operatie een klein risico op infectie, problemen met littekengenezing of een nabloeding. Dit komt bij een bovenooglidcorrectie heel zelden voor, en aangezien wij alleen oppervlakkig opereren kan een ernstige bloeding met gezichtsverlies niet optreden. Soms hebben mensen na de ingreep gedurende de eerste weken tot maanden een droog gevoel in de ogen of is er sprake van een trekkend litteken. Gelukkig zijn deze complicaties meestal eenvoudig te behandelen en te verhelpen. Mocht u zich zorgen maken, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Tips voor het herstel van een ooglidcorrectie

Een goede voorbereiding is het halve werk en gemak dient de mens: daarom is ons Ooglidcorrectie Be Ready Pack een aanrader zodat je de ingreep met rust en vertrouwen tegemoet kunt zien. Deze kun je bestellen via onze webshop ateliernj.nl.

Bestel uw Be Ready Pack hier

Benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie zo spoedig mogelijk verloopt? Op deze pagina delen we een aantal tips.

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Ja, een bovenooglidcorrectie is medisch gezien een relatief eenvoudige chirurgische ingreep die valt binnen de behandelmogelijkheden van een bekwaam cosmetisch arts. In enkele gevallen kan de ooglidcorrectie beter door een plastisch chirurg of bijvoorbeeld oogarts worden uitgevoerd (bijvoorbeeld als verkorting van ooglidspier of weghalen van diep vet nodig is). Het is belangrijk dat de ingreep wordt uitgevoerd door een bevoegd en bekwaam arts. De Natuurlijk Jong artsen zijn KNMG erkend cosmetisch artsen en NVCG gecertificeerd. Daarnaast is voor een mooi resultaat met een kleine kans op complicaties een zeer belangrijke voorwaarde dat de arts veel ervaring heeft met het uitvoeren van ooglidcorrecties. De artsen van Natuurlijk Jong hebben zich gespecialiseerd in ooglidcorrecties en voeren deze ingreep zeer frequent uit (al jarenlang worden er ongeveer 80-100 ooglidcorrecties per maand uitgevoerd bij Natuurlijk Jong). Dit maakt dat u bij Natuurlijk Jong aan het juiste adres bent voor een veilige bovenooglidcorrectie met een natuurlijk resultaat. Klik hier voor een gratis intakegesprek
Er zijn geen leeftijdsgrenzen om in aanmerking te komen voor een ooglidcorrectie. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie wordt beoordeeld of er sprake is van huidoverschot bij de bovenoogleden en of er bijkomende factoren zijn zoals bijvoorbeeld spierzwakte. Klanten komen vaak met klachten als vermoeide ogen, hoofdpijn of een zwaar gevoel. Andere redenen voor een ooglidcorrectie zijn een vermoeide blik, verlies van de natuurlijke arcadeboog of het niet meer kunnen opmaken van de ogen door overvallende bovenoogleden. Klik hier voor een gratis intakegesprek
In zeer uitzonderlijke gevallen wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u aanvullend verzekerd bent kunt u bij de zorgverzekeraar informeren naar de voorwaarden om in aanmerking te komen voor eventuele vergoeding van een ooglidcorrectie. Hier leest u wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding door de zorgverzekeraar. Klik hier voor een gratis intakegesprek
Van een behandeling aan uw bovenoogleden heeft u gemiddeld zo'n 5 tot 10 jaar plezier. Na een ooglidcorrectie heeft u een meer uitgeruste en frissere oogopslag, maar het verouderingsproces gaat wel gewoon door. Klik hier voor een gratis intakegesprek
Na de behandeling zijn er meestal zwellingen zichtbaar rondom uw ogen. Ook kunnen er tijdelijk blauwe plekken ontstaan door een bloeduitstorting. Over het algemeen zijn deze symptomen na twee weken verdwenen. Klik hier voor een gratis intakegesprek
De kosten voor een ooglidcorrectie bedragen €990,-. Een intakegesprek, een wondcontrole, het verwijderen van hechtingen, de nazorgcontroles en een eventuele behandeling voor litteken optimalisatie zitten bij deze prijs inbegrepen. Klik hier voor een gratis intakegesprek
Zolang er zwelling van het bovenste ooglid is kunt u geen lenzen dragen. Zodra u uw lenzen kunt indoen en verwijderen zonder aan het ooglid te hoeven trekken, mag u weer lenzen dragen. Benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie zo spoedig mogelijk verloopt? Op deze deze pagina delen we een aantal tips. Klik hier voor een gratis intakegesprek